Interessant læsning og et godt udspil fra en debutant. Læs den!

louise-stiggaard-natten-er-fuld-af-lys-webForfatteren er med denne bog en blandt mange nominerede til årets debutantpris på BogForum 2016 – se dem alle HER – og uden at have læst ret mange af de mange debutanters værker, er jeg overbevist om, at Louise Stigsgaard er et ret god bud på en vinder med denne bog. Det fortjener hun så absolut at være!

Det er en insisterende og intens bog, der baseret på stor viden og indsigt formår at fortælle en både aktuel, relevant og varm historie.

Det er ikke en egentlig krimi eller en spændingsbog, men “bare” en rigtig god bog, som både er spændende og interessant.

Scenen er den internationale/nationale politiske situation med udgangspunkt i Mellemøsten, men handling og indhold er desuden personligt almengyldige. Kombination er god, mens den litterære form måske kunne have været pudset mere på, men bogen fungerer stadig rigtigt fint.

:::::::::::::::::::::

Kort om bogens indhold:

Den danske journalist Sara Skarsgaard bor i Beirut med sin mand, der er udstationeret af FN, og deres lille datter. Hun skriver til en dansk avis om forholdene, da en tidligere ven og elsker, Bill Buffet, findes dræbt i Beirut med en aramæisk tekst skåret ind i huden. Bill er en internationalt anerkendt tv-journalist, så sagen vækker stor opmærksomhed, især fordi der er tegn på kobling til terrorgrupper. Sara dækker sagen til den danske avis, og hun drages hurtigt ind i opklaringen, og situationen eskalerer voldsomt. Det ender i gidseltagning og kontakter til terrorgrupper samt mødet med en hellig kriger med dansk baggrund. Samtidig tager Sara sit eget liv i fortid og nutid op til overvejelse.

:::::::::::::::::::::

Kort om forfatteren:

Den danske journalist Louise Stigsgaard har tidligere boet i Beirut, Jerusalem og New York, men bor nu i København med sin familie. Hun har i rigtigt mange dybdeborende artikler dækket emner fra især de lande, hun har boet i, i en lang række medier. Hun er desuden litteraturuddannet.

Forfatterens erfaringer og uddannelser danner helt klart baggrund for bogen, og det styrker dens person- og miljøskildringer på fornem vis, og de medfører også at beskrivelsen af de bagvedliggende konflikter i hele regionen fremstår stærkt ægte og tegnet i et lys, der får dem til at stå endnu klarere.

:::::::::::::::::::::

Forlaget slutter selv presseomtalen på denne måde således, og det konkluderer fint på bogen:

“Natten er fuld af lys” er en fortælling om kærlighed og hævn. Om hvad tro og passion kan koste, og om alle de øjeblikke som er værd at huske.

Tre krimihjerter

Louise Stigsgaard
Natten er fuld af lys
People’s Press, 2016

300 sider

Har du læst den? Hvad synes du?