Fra forlagets omtale:
I 1985 blev tre unge mennesker myrdet i Dolomitterne. Ligene var grusomt skamferede, og sagen forblev uopklaret. Tredive år senere hører Jeremiah Salinger, en amerikansk tilflytter, tilfældigt om sagen og begynder at grave i bjergets hemmeligheder på trods af de lokales modstand. Jagten på sandheden ender med at blive som en besættelse for ham.
En italiensk thriller, der vil holde dig lysvågen til sent. For hvad er det for hemmeligheder, der ikke kan tåle dagens lys? Hvad er det for ondskab, der gemmer sig i bjergene?

Min anmeldelse
Krimi eller thriller? Nok nærmere begge dele, men uanset hvad så er det en grum og spændende historie med mange overraskelser undervejs og fra et interessant miljø.

En amerikansk filmmand, Jeremiah Salinger, med en dokumentarserie bag sig møder en ung kvinde fra de italienske Dolomitter. Efter dramatiske optagelser i forbindelse med en lavine på bjerget Blatterbach, hvor Jeremiah med nød og næppe overlever, flytter de sammen hjem til hendes hjemegn, så han kan komme sig.

Han begynder snart at kede sig og kommer på sporet af en uopklaret drabsgåde på Blatterbach ca. 30 år tidligere. De lokale beboere er stadig berørt af det voldsomme mord på de tre unge mennesker dengang, og det er svært at få styr på oplysninger om det hele.

Jeremiah har stadig mareridt pga. ulykken under lavineoptagelserne, og har en intens fornemmelse af en ondskabsfuld naturånd i bjerget. Den skræmmende stemning opleves også af en del af de lokale beboere, og der eksisterer også flere myter om stedet. Kan det passe, at der dybt nede i bjerget findes farlige væsener, og kan det være være dem, der står bag mordene dengang?

Samtidig rummer landsbyen andre hemmeligheder og farer, ligesom en stor del af beboere har flere og skjulte dagsordener, det er svært at finde ud af baggrundene for.

Jeremiah forsøger ihærdigt at finde svarene på en række spørgsmål og sætter undervejs sit eget og andres liv på spil. Og farligt bliver det alle måder, inden næsten alle gåder løses, og der findes svar på næsten alle spørgsmål. Men også kun næsten, for tilbage står spørgsmålet, om et bjerg kan bære ondskab i sig, eller om der muligvis findes overlevede væsner fra forhistorisk tid dybt nede i bjergets indre.

For mig kammer det over med den del af plottet. Det vil sikkert gøre sig på film, men som en del af plottet i bogen, virker det på mig bogstaveligt som overkill. De mere jordbundne dele af plottet er drabelige og dramatiske nok til at gøre bogen særdeles spændende som både thriller og krimi.

Jeg giver den 7 krimiskydeskivepoint på min egen blog og 4 krimihjerter her.

fire krimihjerter

Bogen blev tilsendt fra forlaget som anmeldereksemplar i en tidlig og ikke korrekturlæst udgave. Bogen udkom(mer) 1. september, men jeg har fået lov til denne tidlige anmeldelse – 20. august)

Luca D’Andrea
Bjerget
Lindhardt og Ringhof, 2017

493 sider

Per Drustrup,Larsen – Drustrups Bogblog

Har du læst den? Hvad synes du?

Comments

 1. Anmeldelse sf Luca D´Andreas bog Bjerget.
  Jerimiah Salinger der er tekstforfatter og Mike McMellan der er filminstruktør danner parløb om en dokumentar om Road Crews. Under en særvisning af dokumentaren med efterfølgende debat, træffer Jeremiah den smukke Annelise, der er født i Norditalien nærmere bestemt Alto Adige eller Sydtyrol.
  De bliver gift i 2007 og i 2008 kommer deres datter Clara til verden. I 2012 foreslår Annelise, at de tilbringer nogle måneder i hendes fødeby Siebenhoch i Alto Adige.
  Her kommer Salinger med på en redningsaktion med Alpetjenestens helikopter og hvad der sker under den tur skal ikke røbes her, men det starter en besættelse hos Salinger efter at lave en dokumentarfilm om Redningstjenesten sammen med Mike. Salingers svigerfar Werner er en guldgrube af historier og han var med til at starte redningstjenesten. Han fortæller Salinger om Bletterbach-masakren, der skete i 1985. En grusom historie om Evi, Kurt og Markus, der var blevet maltrakteret på bjerget Bletterbach . Det tredobbelte mord sætter Salinger sig for at finde en forklaring på, og så er historien i gang.
  Historien er velskrevet og spændende – overraskende. Jeg følte mig godt underholdt mens jeg læste den.
  Bogen fangede mig helt fra starten og efter min mening er den en ægte pageturner. Den indeholder overtro, lokalpatriotisme , slagsmål, forviklinger og intriger i det lille lokalsamfund. Bogen er anbefalelsesværdig. Jeg giver bogen fire **** af fem. Den fortjener helt bestemt at blive læst
  Bogen udkommer i begyndelsen af september 2017.
  Jeg har fået bogen tilsendt fra forlaget Lindhardt og Ringhof.
  God læselyst

9 More Comments