Måske uskyldig af Alafair Burke

Handling

Olivia er en af New Yorks bedste forsvarsadvokat. Da hun opdager, at hendes ekskæreste, bestsellerforfatteren Jack, mistænkes for tredobbelt, er hun overbevist om, at han er uskyldig.

Spørgsmålet er, hvem der har lagt en fælde for ham – og hvorfor. Olivia beslutter sig for at forsvare Jack. For mange år siden knuste hun nemlig hans hjerte, og nu håber at kunne gøre det godt igen. For selvfølgelig har han ikke myrdet nogen.

Eller har han?

Anmeldelse

Alafair Burke har tidligere arbejdet anklager. Nu underviser Alafair Burke som underviser i strafferet ved siden af sit forfatterskab.

Dette er ikke direkte en retssalskrimi, men så alligevel. Langt det meste af handlingen foregår i og omkring anholdelsen af Jack og retssagen imod ham. Som læser bliver du inviteret ind i Olivia og Jacks fælles fortid og deres liv hver for sig sidenhen. Personskildringerne er rigtig gode – personerne kommer rigtig hurtigt ind under huden på dig.

Olivia er til at starte med meget skråsikker på at Jack er uskyldig, men efterhånden som hun tænker tilbage på deres liv – forandres noget.

Alafair Burke har med Måske uskyldig skrevet en spændingsmættet krimi – med en meget sikker hånd.

Plottet holder hele vejen til allersidste linie. Hun forstå at sætte dig på prøve – er det nu alligevel Jack som morderen? De sidste tvists er vildt gode.

Faktisk virker den så realistisk, at jeg sagtens kunne forestille mig, at det kunne foregå “i den virkelige verden”.

Har du endnu ikke læst Alafair Burkes krimier der er oversat til dansk. Så har du bestemt noget godt til gode. Den forfatter som jeg synes ligger tættest på, er John Grisham.

Det har været en fantastisk læseoplevelse. Det er en vild rejse af en læseoplevelse, som Alafair Burke tager dig med på i denne krimi.

Fem krimihjerter

Krimien er modtaget som et anmeldereksemplar fra Gads Forlag.

Har du læst den? Hvad synes du?