Manden der søgte sin skygge af David Lagercrantz

Lisbeth Salander afsoner en kortere straf i kvindefængslet Flodberga. Hun gør alt hun kan for at holde sig fri af konflikterne mellem fangerne, men da en ung kvinde fra Bangladesh bliver mishandlet i sin celle, griber Lisbeth ind. Det betyder en konflikt med Benito, en brutal livstidsfange med gode kontakter både inden for og uden for murene.

Lisbeth får besøg i fængslet af Holger Palmgren, der har fået fat i dokumenter, som kaster nyt lys over hendes barndom. Hun beder Mikael Blomkivst om hjælp til nogle undersøgelser, og sporene leder dem til Leo Mannheimer, partner i Alfred Ögrens Kapitalfond.

Hvordan hænger en velbeslået finansmands baggrund sammen med Lisbeths? Og hvordan skal Lisbeth håndtere den stadig alvorligere trussel fra Benito og hendes Bande?

Manden der søgte sin skygge, femte bog i Millenium-serien, er en historie om statslige overgreb, æresrelaterede konflikter og de skygger fra barndommen, der staigd plager Lisbeth Salander.

 

Jeg har været vil med hele Milleium serien og især Lisbeth Salander skæve figur – og jeg er vil med Manden der søgte sin skygge.

Jeg er fanget fra meget tidligt i bogen og spændingen holdes hele vejen igennem. Man fatter sympati for Lisbeth Salander og hendes meget høje retfærdighedsfølelse, og man fyldes af empati, jo mere man lærer om historien der ligger til baggrund for hvorfor Lisbeth har netop denne høje retfærdighedssans, og hvorfor hun i særdeleshed ikke tåler vold mod kvinder.

Jeg synes det er en interessant historie der forælles ift de statslige overgreb der har fundet sted i forskningens navn – uden at komme for meget ind på netop denne del for ikke at ødelægge historien for alle jer andre.

Jeg synes, t der er tilpas meget aktion til at siderne vender sig selv.

En super god krimi i bedste Salander-stil. Læs den

Fem krimihjerter @annaluisesverden

Har du læst den? Hvad synes du?