Et dejligt gensyn med det fiktive øsamfund Doggerland samt dets beboere. Igen virker forfatterens greb fremragende med for med den placering kan hun lave et interessante miks af kulturelle elementer og trække på klassiske krimielementer fra landene hele vejen rundt om Nordsøen, og det gør hun på overbevisende måde.

Fra bogens bagside:
En mand findes død ved juletid på Doggerlands nordligste ø. Kriminalinspektør Karen Eiken Hornby kaster sig hovedkulds ud i opklaringsarbejdet, lettet over at slippe for at fejre jul i familiens skød.

Da endnu et mord finder sted, peger sporene på et lokalt whiskydestilleri. Karen er dog mest bekymret for, om nogle slægtninge med et noget lemfældigt forhold til loven er indblandet – og endnu en gang må hun gå balancegang mellem sit privatliv og rollen som kriminalinspektør.

Min anmeldelse:
Bog nr. 2 i serien fra det jeg i min anmeldelse af bind 1 “Fejltrin” ( Læs her: https://blog.drustrup.dk/?p=595) kaldte kriminallitteraturens Atlantis i form af det fiktive univers Doggerland, som før sidste istid lå netop, hvor den store, lavvandede sandbanke, Doggerbanke, er i dag.

Igen virker forfatterens greb fremragende for med den placering kan hun trække på klassiske krimielementer fra landene hele vejen rundt om Nordsøen, og det gør hun på overbevisende måde.

Og heldigvis er Karen Eiken Hornby stadig hovedpersonen. Ud over at der i bogen afsløres mere om hendes fortid, der spiller en central rolle, så er der også mange interessante relationer til hendes familie på den ø, hvor forbrydelserne begås. De personlige relationer er i det hele taget vigtige for historien, hvor krimiplottet foregår i forbindelse med et whiskydestilleri. Så vil jeg ikke fortælle mere om plottet.

For mig var det den samlede skildring af stort og småt i Doggerland, der især fascinerede mig, mens de kriminelle gerninger og opklaringen af dem denne gang greb mig mindre end i seriens første bind. Jeg synes, plottet er mindre overbevisende og mindre fokuseret denne gang, men fordi  bogen som helhed fungerer rigtigt godt, har jeg at have vægtet mine indtryk af bogen givet den samme rating som første bog: 9 skydeskivepoint på min egen blog og 5 krimihjerter her Fem krimihjerter

Marie Adolfsson
Stormvarsel
(En Doggerland-krimi; 2)
People’s Press, 2020
442 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  – DRUSTRUPS BOGBLOG

Anne Maries anmeldelse: 

Tiden til læsning er der desværre ikke så meget af i en børnefamilie, lockdown til trods. Men for nylig blev jeg færdig med to rigtig gode krimier, som jeg klar til anbefale jer at gå ombord i.

Maria Adolfsson har placeret handlingen i det fiktive Doggerland, hvilket gør at Maria kan blande de nordiske og engelske krimigenrer efter forgodtbefindende, da Doggerland ligger i Nordsøen mellem Danmark og Storbritannien. Hovedpersonen Karen Eiken Hornby er en kvinde med mange facetter og hemmeligheder, og jeg har haft stor fornøjelse at følge hende. Jeg læster “Stormvarsel” først, som er nr. 2 i serien, men jeg blev så hooked at jeg snuppede nr. 1 “Fejltrin” lige efter.

Som min anmelderkollega, Per Drustrup Larsen giver jeg også 5 hjerter, da det er en virkelig spændende serie med meget potentiale, så man er fuldstændig klar til at finde ud af mere om Karen og hendes skøre venner.

Fem krimihjerter

Anmelder ex fra “Peoples”

Har du læst den? Hvad synes du?