Bind 5 i serien med krimihistorierne fra den fiktive øgruppe Doggerland i Nordsøen. Mens hun er på barsel indsættes Karen Eiken Hornby i opklaringen af nogle unges død, og det giver hende nogle personlige problemer.

Fra bogens bagside:
To unge findes myrdet inden for bare et døgn i hovedstaden Dunker, og mordene efterlader hele Doggerland i chok.

Kriminalbetjent Karen Eiken Hornby nyder sin barsel, men bliver kaldt ind for at undersøge sagen. Noget hun langt fra er tilfreds med. I særdeleshed fordi hun skal arbejde sammen med den tilknappede Astrid Nielsen, der ikke vil fortælle, hvorfor hun forlod sit tidligere job.

Hurtigt mistænker de to efterforskere, at dødsfaldene hænger sammen, og spørgsmålene melder sig: Hvem er morderen? Hvad er motivet bag? Er der flere dødsfald på vej? Snart opdager Karen, at der er nogen, der holder skarpt øje med hende. Den nybagte mor må løse sagen, men samtidig beskytte sit barn.

Min anmeldelse:
Doggerland-serien med krimihistorierne fra den fiktive øgruppe Doggerland i Nordsøen mellem Danmark og Storbrittanien har været spændende læsning. Jeg har læst og nydt de første 4 bind i serien – dog især de første 3. Læs min anmeldelse af bind 4 her – https://blog.drustrup.dk/?p=1240 – og der er også links til de øvrige anmeldelser. 

Jeg var spændt på at læse dette bind 5 i serien, men i forhold til min oplevelse af de første bind, så blev jeg skuffet. Som krimi fader intensiteten noget ud, og det samme gælder indblikket i det ellers interessante lokalmiljø. Samtidig tager beskrivelserne af relationerne mellem de forskellige personer overhånd i forhold til krimihistorien med rigeligt om børnepasning og problemer med forældre og med jalousi i parforholdet. Vel er der dødsfald med en relation tilbage i tiden, og som kræver intens efterforskning, og vel sker der dramatiske ting, men jeg blev ikke for alvor grebet af spænding, og det er vel meningen med en krimi.

Ærgerligt at serien læst som krimi for mig at se er begyndt at falde i niveau. Konceptet med Doggerland og med at trække på krimitraditionerne fra landene rundt om Nordsøen er jo godt. 

Det bliver til et point mindre end til bind 4, så det bliver til 7 skydepoint (ud af 10) på min egen blog og 3 krimihjerter her Tre krimihjerter

Maria Adolfsson
Uvejr
People’s, 2023
409 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN – DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?