En krimi med en god historie – dog fortalt lidt forvirrende – om et ret specielt forhold mellem en terapeut og en ung morder, der går i terapi for at skaffe sig et alibi. Bogen er gæsteanmeldt af Charlotte Johansen.

Fra bogens bagside:
Ira er en ung kvinde på 20 år. Hun er også seriemorder, og hun dræber efter sine helt egne præmisser og teknikker. Da et mord er ved at gå grueligt galt, starter Ira til terapi for at skabe et alibi for sig selv, og hun udvælger den smukke kendisterapeut Clarissa som sin redning.

Stemningen mellem de to er underlig fra start af, og sessionerne med Clarissa tager en uhyggelig drejning. Det viser sig, at Ira har haft en grusom barndom, og at Clarissa måske ikke er helt så god, som hun udgiver sig for at være. Kun én af de to ved, at de deler en fælles hemmelighed, og spørgsmålet er, om den anden når at samle brikkerne, før det er for sent.

Charlotte Johansens anmeldelse:
Ira er en forstyrret ung kvinde, der udser sig Clarissa som sin terapeut, da hun har brug for at skaffe sig et alibi, der kan holde i retten. Hun har oplevet et trauma i sin barndom, og i et forsøg på at komme videre i sit liv gør hun ting, som ikke tåler dagens lys. Hun starter i terapien, men hvad hun ikke ved er, at netop den beslutning viser sig at være skæbnesvanger. 

Clarissa er udadtil en kendis  der har styr på alt i sit liv. Hun er ofte i medierne, men ingen har nogensinde fået noget at vide om hendes privatliv. Hun er en dygtig terapeut, der har styr på sagerne og er gift med Pekka. Men bag facaden tegner sig et helt andet billede.

Hvad ingen af dem ved er, at alt vil ændre sig. og intet er, hvad det ser ud til at være. Man skal nemlig ikke tro på alt, hvad man hører. 

Efter min mening er selve ideen til bogen god, men flere gange, mens jeg læste den, tænkte jeg, den var forvirrende skrevet. Den roder rundt i de forskellige hovedpersoners tanker og handlinger. Kapitlerne skifter nemlig mellem at handle om se forskellige  hovedpersoner. Så kapitlerne hedder Ira, Clarissa, Pekka, Arto, og det virkede for forvirrende for mig.  

Til sidst bliver alle de små historier bundet sammen, men det var en rodet proces op til slutningen. Så selv om det er en ok historie, vil jeg kun give den 6 skydeskivepoint.på Drustrups Bogblog. Det svarer cirka til 3 krimihjerter her Tre krimihjerter

Martta Kaukonen
Hvad ser du
Falco, 2022
384 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?