Både et psykologisk familiedrama samt en spændende og atypisk krimi – velskrevet i en intenst opbygget fortællestil. Endnu en fremragende bog af forfatteren!

Fra bogens bagside:
Da Bills kone dør af kræft, står han alene tilbage med deres otteårige datter Sally. Økonomien er helt i bund og for at få det hele til at løbe rundt, lejer han et værelse ud til Karla, der har frigjort sig fra sin mor og dennes misbrug og er flyttet til Lund for at studere jura.

Karla tager et studiejob som rengøringsdame og havner hos børnelægen Steven Rytter og dennes kone Regina. Hurtigt forstår hun, at alt ikke er, som det bør være i huset. Hvorfor tilbringer Regina hele dagen indelukket i et mørkt soveværelse?

Samtidig befinder trediveårige Jennica sig i en dyb identitetskrise, da hun får kontakt med Steven Rytter på Tinder. Det slår gnister mellem dem med det samme, og de har en fantastisk sommer sammen. Men der er noget ved Steven, som ikke helt stemmer.

Da sommeren er ved at rinde ud, bliver Steven og Regina fundet myrdet i deres hjem, og spørgsmålene melder sig. Frem vokser en historie om afhængighed, retfærdighed og moral. Hvad eller hvem måtte ofres?

Min anmeldelse:
Det er forfatterens tredje bog på dansk? Jeg forventede mig meget af nogen efter at have læst og anmeldt hans første to. den første – “En helt normal familie” – har jeg anmeldt HER  og den næste – “Gode naboer” – HER.

Bøgerne er enkeltstående og ingen personer går igen i bøgerne. Alligevel er der et centralt fælles træk mellem alle bøgerne, idet forfatteren i alle bøgerne har ualmindeligt godt styr på historiens dramatiske gang med basis i en sikker psykologisk forståelse af sine personers indbyrdes relationer. Dertil kommer de hemmeligheder personerne og familierne i bøgerne skjuler, og som selvfølgelig er afgørende for udfoldelse af de psykologiske dramaer og krimielementerne i bøgerne.

Således også i denne seneste bog, der er en højdramatisk historie med mange overraskelser og en række virkeligt interessante og overbevisende personer. Der er tale om både et psykologisk familiedrama og en krimi med flere for genren atypiske elementer og vinkler. Hvis jeg fortalte mere, end bagsiden gør om, hvordan spillet mellem bogens 6 hovedpersoner hænger sammen udvikler sig, vil det spolere intensiteten og overraskelsen for de kommende læsere. Derfor afslører jeg ikke mere, men glæd jer hele vejen med læsningen frem til den helt specielle og gode slutning.

De første to bøger af forfatteren var jeg som tidligere nævnt også rigtig glad for, og på linje med mine ratings af dem får denne bog samme vurdering.

Som ikke-krimi / psykologisk drama får den på min blog mine maksimale 5 stjerner og som krimi/spændingsbog 9 skydeskivepoint.
Derfor får den her: Fem krimihjerter

Mattias Edvardsson
En familietragedie
People’s, 2021
379 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?