Første bind i den finske forfatters serie med den ret specielle efterforsker Jessica Niemi, der her er en central person i en sag om en serie rituelle mord inspireret af en krimiforfatters bøger. En krimi med mange dramatiske, voldsomme og ret overraskende elementer og et intenst forløb.

Fra bogens bagside:
Den unge efterforsker fra Helsinkis politi, Jessica Niemi, bliver sat på opklaringen af en meget usædvanlig drabssag: Krimiforfatteren Roger Koponens kone findes myrdet siddende alene ved spisebordet derhjemme, klædt i en sort aftenkjole og med ansigtet stivnet i et bizart smil. Hvad der ved første øjekast ligner en forstyrret persons absurde værk, viser sig at være det første i en række rituelle mord, som alle følger et mønster hentet fra Koponens berømte trilogi.

Jessica Niemi og hendes kolleger arbejder på højtryk for at forhindre flere døde, men gerningsmanden er altid et provokerende skridt foran. Ingen i politiet kan gennemskue motivet bag grusomhederne – indtil det går op for dem, at ofrene alle sammen ligner Jessica Niemi skræmmende meget … er det her personligt?

Min anmeldelse:
Min indre tvivler får noget at leve af, når der på forsiden af en bog står: “Nordens nye krimikonge” og på bagsiden “New York Times bestseller” samtidig med at Sara Blædel udtaler, at bogen holdt hende vågen hele natten. Kan alt det virkelig passe, eller oversælges bogen? Jeg vender tilbage med en konklusion. 

Det er en rigtigt spændende og rigtigt velskrevet krimi med mange dramatiske, voldsomme og ret overraskende elementer og et intenst forløb.

Mens Koponen er med i et forfatterarrangement myrdes hans kone, og derfra tager begivenhederne fart med flere mord. Og med efterforskeren Jessica Niemi som aktiv deltager følges politiets opklaringsarbejde ad vildveje og genveje. Jessica er mere end aktiv deltager, for hun er faktisk en central nøgleperson i bogen, og klip fra hendes tid før bogens handling indgår i bogen. Så vil jeg ikke afsløre mere. 

Konklusionerne på min indledende tvivl er, at det er i overkanten at kåre forfatteren som Nordens nye krimikonge. Skal der absolut kåres én konge, mener jeg, der er adskillige andre kandidater, som i alle de nordiske lande gør det særdeles godt og endda bedre – ingen nævnt og ingen glemt. Max Seeck kan i min optik “kun” være én blandt flere prinser et sted i arvefølgen. Endelig må min evne til at sove om natten være bedre end Sara Blædels. 

Er jeg så en trofast læser? Det er jeg for så vidt, da jeg helt sikkert også vil læse de kommende bøger i serien. Det vil jeg for spændt at følge Jessica Niemis videre oplevelser og udvikling, for hun er et interessant bekendtskab.

Jeg giver bogen 8 skydeskivepoint på min blogs spændingskrimiskydeskive og  4 krimihjerter her fire krimihjerter

Max Seeck
Den trofaste læser
Gutkind, 2021
425 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?