Forlagets beskrivelse

Hvorfor bliver den kvindelige arkitekt, Therese Pedersen, dræbt af et haglskud på Ringkøbing Fjord? Hvorfor var hendes ungdomskæreste, den berømte dokumentarist og havbiolog, Niels Brix, kun få meter væk?

Da politiet retter søgelyset mod Niels, får han pludselig travlt med at finde svar. Det viser sig snart, at Thereses død har forbindelse til en brutal, islamistisk terrorgruppe i Paris med en mørk og blodig hemmelighed, som truer den politiske stabilitet i Europa. Og Niels er den eneste, der kan afværge katastrofen.

Mekkalinjen er en intens thriller, der sætter politiske forhold på spidsen og derigennem udvikler et nervepirrende plot.

Anne Maries anmeldelse

Jens Strandbygaard har begået en interessant spændingsroman med et finurligt plot, som jeg synes er meget forfriskende. Som udgangspunkt er plottet ikke så originalt, men med det tvist der kommer så bliver det nyt og interessant.

Jeg manglede noget baggrund i forhold til nogle af hovedpersonerne og synes de blev beskrevet for let. Og den ene person bliver decideret gjort meget dum og man tænker hvordan han har kunne få det job han bestrider. Bogen har dog meget godt at byde på og forlagets beskrivelse siger det meste, så jeg vil ikke dvæle ved handlingen, men klart anbefale den for det fine plotarbejde og en nogenlunde anstændig personbeskrivelse. Jeg er spændt på om der kommer en fortsættelse, for jeg vil klar læse den. Især hvis Jens kan skrue et så fint plot sammen igen, så er jeg på. Jeg giver tre krimihjerter.

Forlag: Byens Forlag

Udgivet: 10. marts 2017

Tre krimihjerter

Per Drustrup Larsens anmeldelse:

Både undervejs i bogen og efter endt læsning havde jeg for mit indre blik scener fra en mulig James Bond-film, og da de oftest er underholdende, så er sammenligningen ikke så dårlig.

Det er Jens Strandbygaards bog heller ikke, men der er flere nemme løsninger eller mindre sandsynlige hændelser, og et par af figurerne er ret skabelonagtige – lidt som i de nævnte film. Og så er heller ikke Niels Brix upåvirkelig af kvindelig charme, ligesom det også går den anden vej, og heller ikke det er lige sandsynligt, men de har det godt med det.

Den danske actionhelt, Niels Brix, med den mystiske baggrund bevæger sig fra havjagt i Ringkøbing Fjord via højteknologiske tricks, gode forbindelser, gode detektivevner samt en god del effektiv handlekraft til det endelige opgør med den skruppelløse terrorgruppe, der har planlagt bombesprængninger over hele Europa.

Hvad Mekkalinjen er, hvordan det hele hænger sammen med det indledende afsnit fra nazitidens Tyskland, og hvorfor det hele går, som det gør, må I selv læse jer frem til. I vil undervejs være godt underholdt af denne terrorpolitiske thriller, men uforglemmelig er bogen ikke. Det er dog et ret specielt plot, der kunne love godt for kommende bøger af forfatteren.

Jeg giver den 6 skydeskivepoint på min egen blog –Drustrups Bogblog  – og 3 krimihjerter her:

Tre krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?