Fjerde del i serien med den ret uregerlige journalist, Ellen Tamm, med næse for den gode historie og sagernes rette sammenhæng og med flere aktuelle emner som baggrund er underholdende og spændende, men samlet vurdering ender på lidt over middel.

Fra bogens bagside:
En kold vinteraften bliver 17-årige Linn afleveret på kostskolen Täcktaholm, hvor hun skal lære at kontrollere sin adhd. Linn har skabt sig et navn som influencer, hvilket vækker misundelse hos de andre piger på skolen. Linn kæmper for at passe ind og underlægge sig skolens strenge regler, men hun har hele tiden fornemmelsen af, at der foregår noget, hun ikke forstår.

I Stockholm kæmper Ellen Tamm for at finde balancen mellem sin fortid og sit arbejde som kriminalreporter på TV4. Da en ung kvinde bliver fundet død i en sø, tager hun afsted for at finde ud af, hvad der er foregået. Søen ligger på hendes hjemegn, og mødet med moren og alle minderne skubber til Ellens mentale ligevægt. Men hun føler et ansvar for at fortælle den døde piges historie, og politiet lader til at stå på bar bund. Og så dukker endnu et lig op.

Min anmeldelse:

Først en tilståelse: Jeg har ikke læst de første 3 bind i serien med Ellen Tamm, så min vurdering baserer sig udelukkende på læsning af dette fjerde bind.

Det er aktuelle emner, som f.eks. unges brug af sociale medier, influencere, forældres evne til at håndtere teenagere og ADHD, bogen tager op, men grundlæggende er det en klassisk svensk/nordisk krimi. Hovedpersonen er en ret uregerlig journalist med næse for den gode historie og sagernes rette sammenhæng – til forskel fra de fleste politifolk. Sådan en er set i cirka samme situation i flere serier. At fortidens begivenheder spiller ind på de nutidige kriminalsager er helt almindeligt forekommende, og sådan er det også i denne historie.

Når jeg læser, det jeg har skrevet, lyder det måske lidt negativt, men det er det egentligt ikke. Det er en spændende historie, og det er også en godt fortalt historie. Så jeg var godt underholdt, dog uden at blive blæst bagover, men det er heller ikke forventeligt hver gang. Og da jeg også (næsten da) havde gennemskuet plottet bliver det til en vurdering på lidt over middel:

7 skydeskivepoint på min egen blog og 3 krimihjerter her: Tre krimihjerter

Mikaela Bley
Pigerne uden navn
People’s Press, 2021
353 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  – DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?