Hvis du kendte min søster, ville du også løbe din vej.

Først var der Robert Kneel-episoden, så hvad der skete med Margot Wolfe, og nu har hun fundet mig igen.

Dr. Irini Harringford blev givet væk af sine forældre lige før hendes fire års fødselsdag. Selvom hun har brugt hele sit liv på at overbevise sig selv om, at hun ikke har brug for dem, længes Irini dybt nede efter at forstå, hvorfor hun blev forladt, mens hendes forældre beholdt hendes ældre søster, Elle.

Så da Elle kontakter hende med nyheden om, at deres mor er gået bort, går Irini modvilligt med til at komme hjem til familiens hus. Men hun er ikke meget for det. Hun og Elle er ikke tæt knyttet til hinanden. Irini ved alt for godt, hvad Elle er i stand til. Uforklarligt draget af sin gådefulde søster, og dog rædselsslagen over den magt, hun har, prøver Irini at beskytte sig selv, selvom hun er ved at blive suget tilbage ind i sin families giftige spind af hemmeligheder… og snart indser hun, at fortiden er mere kompliceret, end hun havde troet, og at hendes egen fremtid er afhængig af, at hun opdager sandheden om, hvorfor hun blev givet væk.

 

Min søster er en psykologisk thriller om Dr. Irini Harringford, der efter hun blev bortgivet som lille aldrig har fundet sin plads i livet. Hun føler sig ikke ønsket, og har altid levet med visheden om at hun blev givet bort, mens hendes forældre valgte at beholde hendes storesøster Elle. Hvad var det der var galt med hende siden hun skulle sendes væk? Hvorfor var Irini ikke god nok til at få lov at blive?

Irini er vokset op hos sin faster og onkel, som selv havde tre børn – og Irini blev aldrig rigtigt en integreret del af familien. Hun blev ved med at være den “fremmede” som ikke havde sin berettigelse i familien. Gæsten. Irini har derfor gennem hele sin opvækst kæmpet med følelsen af at være uønsket. Ikke god nok.

Irini har holdt kontakten med sin storesøster Elle i perioder i sin opvækst, men dette i skjul fordi hendes faster ikke ønskede de to havde kontakt. Der har dog været nogle episoder, hvor Elle har skræmt Irini. Ved deres sidste møde faktisk så meget at hun er flygtet fra Elle og har kappet alle bånd til sin fortid.

Men en nat ringer Elle, og alting ændres. Søstrenes mor er død, og Elle har brug for at Irini kommer hjem til begravelsen.

Intet viser sig dog at være som Irini havde forventet, og fortiden er fyldt med hemmeligheder…

Tre krimihjerter Annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?