Mød aktuelle Carin Gerhardsen

Carin Gerhardsen

Carin Gerhardsen (f. 1962) er en svensk forfatter, der debuterede i Danmark med Pandekagehuset i 2009. Navnet til trods var der ikke tale om en kogebog, eller en hyggelig sludder for en sladder om hjemlig hygge. Medmindre man da betragter det som ‘hjemlig hygge’ at komme hjem til en fremmed mand, der ligger død på køkkengulvet.

Pandekagehuset accelerer herefter heftigt og politiet i Hammerby – og ikke mindst kriminalkommisær Conny Sjøberg – får rigeligt at se til. Men uden spor, er det naturligvis svært at komme videre.

Conny Sjöberg (der navnet til trods er en mand) får det ikke nemmere i de følgende syv bøger i Hammarby-serien.

Carin Gerhardsen er uddannet matematiker, og det er muligvis det, der gør, at læserne ofte fremhæver komplekse karakterer og nålesvingsplots som en del af grunden til, at de vender tilbage til Gerhardsens krimier.

Men i virkeligheden startede den svenske stjerneforfatter et helt andet sted.

Filosofisk roman
Carin Gerhardsen er en atypisk krimiforfatter: hendes første bog var en filosofisk roman, der hed På flykt från tiden som blev udgivet i Sverige i 1992. Den slog ikke an, og gav ikke Carin Gerhardsen mulighed for at opsige sit arbejde som IT-konsulent.

Den beviste til gengæld at man ikke skal give op.

I 2008 udkom Pandekagehuset i Sverige, og kort derefter kunne Gerhardsen begynde at skrive på fuld tid. Det har indtil videre givet os otte bøger om politiet i Hammarby, der afsluttes med bogen Domino i februar 2017.

Vi vil ikke afsløre for meget, men tingene ser ikke for gode ud i Hammarby ved Stockholm.

Domino
Kriminalkommisær Conny Sjöberg har fået nok. De bestialske mord bliver ved med at lande på skrivebordet. Kollegaernes nerver er tyndslidte, og intolerante vinde blæser over Sverige.

Alligevel skal man svare når pligten kalder og i dette tilfælde lyder kalder fra et af de mest bestialske gerningssteder Conny Sjöberg nogensinde har set: en voksen og et barn er blevet overfaldet med en hammer. På åben gade. Midt i Stockholm.

Den ottende og afsluttende bog i Hammarby-serien, Domino, udkommer den 10. februar 2017. Køb den her.

Den svenske presse skrev om Domino:

“Gerhardsen er en dygtig skildrer af både mennesker, miljøer og relationer. Hun lykkes desuden med at skabe et plot, som leder hen til et hårrejsende og åndeløst spændende dobbelt crescendo.”

Litteratursiden.dk skrev om Vuggevise fra samme serie:

Jeg glæder mig altid til nyt fra forfatteren, selvom der kan gøre næsten fysisk ondt at læse hendes bøger, ikke mindst denne. Jeg har læst et sted, at hun selv har tre krav til sine bøger: spændende, troværdige og gribende. De krav opfylder Carin Gerhardsen til ug. Det er nemlig lige præcis, hvad hendes bøger er. Læs dem!

Har du fået mod på at prøve bøger fra Carin Gerhardsen, men er ikke helt overbevist? Tilmeld dig ebogtip.dk og få tilbud på krimier fra blandt andet Carin Gerhardsen fra 8 kroner.

Har du læst den? Hvad synes du?