”Mørket kalder” af Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld tager i sin vanvittig spændende krimi “Mørket kalder” et meget vedkommende og alvorligt emne op – nemlig selvtægt.

Med udgangspunkt i en fatal handling udført af den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars føres man ind i et drama, hvor modbydelige forbrydelser kommer frem i lyset.

Fælles for disse forbrydelser er, at gerningsmændene ikke er blevet straffet.

En anonym person, som kalder sig for Lazarus, har sat sig det mål at komme de ustraffede gerningsmænd til livs.

Han øjner en unik mulighed for at få en hjælper til sine planer, idet han har overværet Cecilies fatale handling og har derfor en klemme på hende. Hjælper hun ham ikke, vil han fortælle politiet, hvad Cecilie har gjort. Det vil medføre afskedigelse og en langvarig fængselsstraf.

Vi følger nu Cecilies desperate kamp for at komme ud af klemmen, for godt nok hader hun også, at ustraffede personer, skal gå frit omkring og mener også, de skal stoppes, men hvordan – det er spørgsmålet

I og med at Cecilie bærer rundt på et alvorligt traume fra sin ungdom, som kommer op til overfladen som følge Lazarus’ skræmmende agenda, gennemgår hun en skrækkelig – ja man kan godt kalde det en slags lidelseshistorie, alt imens hun udfører efterforskningsarbejde sammen med især sin makker Lasse.

På virkelig god vis får Michael Katz Krefeld givet en overbevisende beskrivelse af Cecilie. Også de personer, som Cecilie på forskellig vis omgås, er karakteriseret virkelig godt.

Som læser kommer man rundt på mange velbeskrevne steder og i forskellige miljøer i København, bl.a. i Bellahøj området. Noget af det, som hænder her, tilføjer et tema til bogens handling, nemlig unge indvandrerbanders hærgen i boligområder.

Det altoverskyggende tema er selvtægt. Man får virkelig noget at tænke over, når der argumenteres både for og imod. Jeg ved ikke, hvor meget selvtægt, der finder sted i virkelighedens verden, men en eller anden form for noget sådant tror jeg finder sted både i det store og i det små.

”Mørket kalder” er en københavnsk storby-thriller, og som titlen mere end antyder af den mørke slags, men Michael Katz Krefeld tilføjer også et twist i form af klassisk whodunit.

Jeg er meget begejstret for Michael Katz Krefelds forfatterskab. Efter at have læst “Mørket kalder”, som er en standing alone krimi, konstaterer jeg, at han igen har nået det absolutte topniveau.

Fem krimihjerterLindhardt og Ringhof 2018 – 353 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

 

Har du læst den? Hvad synes du?