“Mordbrand” af Michael Connelly.

Forlagets beskrivelse:

Harry Bosch arbejder med uafsluttede og kolde sager.

En berømt mexikansk mariachi-musiker Orlando Merced blev tilfældigt skudt ned på en åben plads midt i Los Angeles for længe siden. Han blev lammet fra livet og ned og dør nu ti år efter af sine skader. Under obduktionen dukker kuglen i rygsøjlen op.

Harry Bosch og hans nye, unge partner Lucia Soto opdager, at kuglen stammer fra en langtgående jagtriffel, og at musikeren altså ikke er blevet skudt under et bandeopgør, som man har henlagt sagen under. Derimod ligner det et planlagt mord. Snart peger sagen op ad mod toppen i samfundet …

Lucia Soto – med en strålende karriere foran sig og belønnet med korpsets tapperhedsmedalje – opfører sig meget mærkværdigt, føler Bosch. Snart opdager han, at hun er i gang med sin helt egen undersøgelse af en mordbrand, som hun selv overlevede …

Min anmeldelse:

Michael Connelly + Harry Bosch = garanti for god underholdning.  Ingen tvivl, hver gang man får en ny Bosch bog i hånden, er der fuld valuta for alle pengene.

Jeg har læst alle Connellys bøger om Harry Bosch og jeg er kæmpe fan. Der er efterhånden nok ikke mange, der på en eller anden måde er stødt på Bosch, især efter han er blevet til virkelighed med en filmatiseringen, hvor Titus Welliver gør det glimrende som en rå Harry Bosch.

I denne her bog arbejder Bosch stadig med gamle uopklarede sager, og har fået en ny makker Lucia Soto, som er “grøn” i opklaringsarbejdet, men bestemt ikke uden evner.

Hun har privat interesse i en sag, der viser sig at være knyttet op til flere uopklarede sager. Denne gang er det eliten i politik Bosch og Lucia går efter, og det er hverken kedeligt eller ufarligt.

Dette er ikke min yndlingsbog, da den til tider er lidt langsom og dermed småkedelig, men når man er topdedikeret Connellyfan og lidt småforelsket i Harry Bosch, ser man nemt mellem fingrene med det.
Hvis du ikke kender Bosch-bøgerne er du meget heldig for så er der rigtig mange bøger at gå i krig med.

Tre krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?