“Mordoffer” af Chris Carter

Mordoffer er anmeldt af både Betina Nielsen og Tine Færch. Læs anmeldelserne herunder:

Forlagets beskrivelse:

Nu er det tid til det 8. bind i den hæsblæsende serie om kriminalassistent Robert Hunter af Chris Carter; bogen har fået fortræffelige anmeldelser og nu er det din tur til at få en rigtig god læseoplevelse.

I “Mordoffer” har Tanya Kaitlin endelig tid til at slappe af. Tror hun. Et telefonopkald ændrer alt, da det står klart, at hendes bedste veninde er i livsfare, og at det nu er hendes egen tur til at gennemleve et sandt mareridt.

Nu er det op til Hunter og Garcia at finde ud af hvilken ondskab, der står bag. “Mordoffer” er en psykologisk thriller og krimi, der slår benene væk under dig.

Betina Nielsens anmeldelse:

Kender I det? Man er i gang med en bog, man panisk prøver på at få til at strække sig over et par dage. Men man ved godt, kampen er tabt på forhånd, for i alle de ledige stunder, hvor man ikke læser, tænker man kun på at læse. Man kan lige så godt overgive sig. Sådan har det været med alle Carters bøger og denne her 8’er i serien er ingen undtagelse. Carter går lige i blodet på dig og man bliver totalt afhængig.

“Mordoffer” om Hunter og Garcia er så velskreven, uhyggelig og uden en jordisk chance for læseren til at kunne forudse morderens næste træk. Carter har en fænomenal evne til at beskrive stemninger, gerningssteder og selve mordagten så detaljeret, at man føler man selv er en del af handlingen. Hunter og Garcia kender man så godt efterhånden, men Hunters fabelagtige hjerne til opdage det, vi andre ikke kan, bliver ved med at overraske fra bog til bog.

I “Mordoffer” er de sociale medier et omdrejningspunkt for morderen. Så pas på derude, hvad I lægger ud til offentlig beskuelse. Her koster det nemlig menneskeliv.

Carter er, for mig, “the Champ”, og der er INGEN der når op i samme liga, som ham, når det gælder en psykologisk skræmmende og uventet oplevelse. Det eneste dårlige, jeg har at sige om ham er, at han desværre ikke skriver mere end en bog om året 😉 Det kan nok ikke overraske nogen, at jeg kaster de 5 største krimihjerter efter Chris Carter og hans “Mordoffer”.

Fem krimihjerter

Tine Færchs anmeldelse:

Denne bog har været seriøst længe ventet!  Det er altid lidt farligt, at sætte sine forventninger for højt, men i dette tilfælde, er det okay. Chris Carter skuffer heller ikke denne gang 😊

I Mordoffer, drejer emnet sig om de sociale medier. Hvor meget og måske især hvad, vi lægger på vores Facebookprofil, Instagram, Twitter osv. At hvem som måtte ønske det, kan se virkelig meget om vores privatliv, hvis vi vælger at have en åben profil. Det er der overraskende mange som vælger.

Har du prøvet Facetime? Det bliver måske aldrig helt det samme igen, efter du er færdig med Mordoffer. Der lægges hårdt ud med et brutalt mord, hvor Tanya modtager et videoopkald fra sin bedste veninde. Karen er bundet og kniplet. Bag hende står en person med en dæmonisk forvrænget stemme. Han tvinger Tanya til at svare på spørgsmål om både sit eget liv og sin venindes. Svarer hun forkert er konsekvenserne yderst grufulde. Morderen tvinger Tanyas blik på skærmen. Kigger hun væk, går det ud over veninden og dernæst hende selv.

De fleste inkarnerede Carter-fans, har nok regnet ud, at det ikke ender rosenrødt for de to veninder. Eller for nogen af de andre ofre, der bliver udsat for denne galnings syge værker. Detaljerne bliver vi ikke skånet for, men det ønsker vi heller ikke. Jeg synes det er detaljerne, som gør Carters bøger anderledes gruopvækkende.

De sidste par bøger fra Chris Carter, har været en smule mere psykologiske og spillet mere på vores følelser. Med Mordoffer er vi tilbage til udgangspunktet med de brutale mord og indviklede plots. Selvom der måske er en spirende forelskelse på vej for Robert Hunter, så er det heldigvis ikke noget, der på nogen måde fylder. Det er opklaringsarbejdet og de morderiske scener, som får lov at stjæle billedet. At det indimellem bliver en anelse MacGyver og Hunter er en kende for skarp i hjernen, kan måske irritere nogle læsere. For mig er det ikke så vigtigt, når bare resten holder og det hele hænger sammen. Og det gør det.  Jeg synes ikke det er hans bedste – måske fordi slutningen bliver lidt upti vupti, så er den sag opklaret, men som med sex og pizza, gælder det også for Carterbøger – selvom det ikke er det bedste vi har fået, er det stadig virkelig godt 😊

Fem krimihjerter

Tine – Team Krimifan og Frk Tines Krimitanker 🙂

Har du læst den? Hvad synes du?