Forlagets beskrivelse: “Natrium Chlorid” er 9. bog i Jussi Adler-Olsens krimiserie om Afdeling Q og Carl Mørck, som skal opklare en række urovækkende selvmord og ulykker, mens et skræmmende mønster tegner sig.

Et selvmord i 2020 har berørt Marcus Jacobsen dybt. Men noget ved sagen er stadig uopklaret, og derfor indledes efterforskningen på ny af efterforskeren Carl Mørck og hans Afdeling Q. Sagen forgrener sig hurtigt, og et skræmmende mønster opstår blandt en række markanter personers dødsfald, der ved første øjekast ligner ulykker og selvmord. Rose, Assad, Gordon og Carl må indse, at det er kun er et spørgsmål om tid, før næste offer må lade livet…

I “Natrium Chlorid” sætter Jussi Adler-Olsen Afdeling Q på en alvorlig prøve, mens de med sort humor og sammenhold må håndtere den verserende coronakrises restriktioner og en dyster sag fra fortiden.

Anne Maries anmeldelse: Jeg har virkelig glædet mig til fortsættelsen på Carl Mørcks strabadser i livet og på arbejdspladsen. I mange år har Carl haft en speciel plads hos mig, da han jo er et menneske med mange facetter og ofte kommer galt afsted, da hans sociale kompetencer ikke er så gode. 

Vi møder en gladere Carl med mere overskud, da hans elskede Mona er i hans samt hans lille datter, Lucia. Men på arbejdsfronten spidser det til, da en sag med formodede selvmord og ulykker med dødelig udgang skifter spor og spørgsmålet om det nu også kan passe melder sig. Det er en sag der vokser sig større og større og teamet må indse at hvis de ikke rubber neglene så vil endnu et menneske miste livet. 

Samtidig med sagen er corona en faktor som har vendt op og ned på rutiner for alle mennesker, og det gælder også teamet, som må indordne sig efter nye regler. Som altid finder de veje ud af de mørkeste huller og hjælper hinanden. 

Min begejstring for Afdeling Q holdes intakt, men jeg blev mere og mere interesseret i sidehistorien, som involverer Carls fortid og hans tidl. politi kolleger og en aktion som gik helt galt. Carl kommer ud hvor han ikke kan bunde og han indser det langsomt, men hvem kan hjælpe ham og hvorfor kan han ikke huske alt fra ulykken? Det er umådelig interessant at følge Carl i dette kontroltab, som han jo ikke trives i og jeg ser meget frem til at få opklaringen på Carls fortid, for det spiller jo ind i hans fremtid. Jeg elsker plot der overrasker og det gjorde dette også, til en vis grænse. Men det blev lidt for vildt – for min smag, så derfor får bogen 4 krimihjerter ud af 6.

fire krimihjerter

Politikens Forlag 

Udkommet: 4/11 2021

Har du læst den? Hvad synes du?