Forlagets beskrivelse: Hun troede hun havde lagt sin fortid bag sig. Men hun tog fejl. Det starter med den telefonsamtale, som Nora har ventet og frygtet i femten år, lige siden hun bortadopterede sin nyfødte datter. Bonnie er forsvundet. Da hun er løbet hjemmefra så mange gang før, tager politiet ikke hendes forsvinden alvorligt. De desperate adoptivforældre rækker derfor ud efter Bonnies biologiske mor, som deres allersidste håb. Som et produkt af et plejesystem, flygtende, hjemløs og rædselsslagen og med en fortid fyldt med vold og smerte, ved Nora godt, hvad der kan ske en sårbare pige, som lever på gaden. Modvilligt begiver Nora sig af sted, med sin hund som eneste selskab, væk fra de skinnende regnvåde gader i Vancouver, velvidende at hun vil åbne sår, som aldrig er helet og dykke ned i et mørke, hvor der intet er til at beskytte hende – kun hendes instinkter og den sære evne hun har til at skille sandhed fra løgn. Eftersøgningen afslører et puslespil af en konspiration, som leder Nora på en sindsoprivende rejse af bedrageri og vold. En rejse som fører hende gennem Canadas snedækkede bjerge til en smuk og farlig ø, hvor hun vil stå ansigt til ansigt med det hun frygter mest. Alt sammen for at redde en datter, som hun aldrig har ønsket sig. 

Anne Maries anmeldelse: 

Fra første side blev jeg fanget af Noras sårbarhed og viljestyrke, og ikke mindst af hendes kærlighed til hendes hund, Whisper. Vi møder Nora 15 år efter hun har været igennem en traumatisk og meget voldsom oplevelse, som resulterede i et uønsket barn, som hun føder og bortadopterer. Femten år efter bortadoptionen indhenter Noras fortid hende, da hendes datter, Bonnie er væk. Er hun selv løbet væk eller er hun blevet bortført? På trods af modsatrettede følelser har Nora en trang til at finde ud af hvad der er sket med Bonnie. Eftersøgningen sender Nora ud i farlige situationer og hun må finde ud af hvem hun kan stole på… er tillid overhovedet muligt for sådan én som Nora?

Jeg var som sagt fanget fra første side, da Noras sårbarhed, målrettethed og styrke suser op fra siderne. Hendes intelligens, samtidig med hendes dæmoners rasen gør det umådeligt interessant at følge hendes søgen efter svar fra fortiden. Debutromanen fra Sheena Kamal er virkelig god underholdning, og man får lyst til at læse mere om Nora. Jeg giver 4 hjerter og håber vi hører mere fra Sheena Kamal i fremtiden.

Forlag: HarperCollinsNordic

Udkommet: 2/1-2018

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?