”Ond vilje” af Jørn Lier Horst

Forlagets beskrivelse

Den dygtige norske politiefterforsker Jørn Lier Horst, der i mange år har bijobbet som krimiforfatter, er nu på banen med en spændende ny roman i serien om William Wisting.

I “Ond vilje” tilstår den fængslede seriemorder Tom Kerr et uopklaret mord. Derfor indvilliger han i at vise politiet, hvor han – og hans endnu ikke fangede medskyldige, Den Anden – har begravet liget. Sammen med cold case-efterforskeren Adrian Stiller forsøger William Wisting at rekonstruere det gamle mord, i håbet om at det vil få dem på sporet af Den Anden. 

Da rekonstruktionen går grusomt galt og Tom Kerr flygter fra politiets varetægt, står Wisting og Stiller overfor en drabelig sag om samarbejdende seriemordere, hvor sporet desværre ikke længere er koldt.

“Ond vilje” er tredje bog i Jørn Lier Horsts cold case-kvartet i serien om den norske efterforsker William Wisting. Krimien kan dog sagtens læses selvstændigt fra serien.

Anmeldelse:

Hvis man som jeg er til politikrimier, kan jeg klart anbefale Jørn Lier Horsts ”Ond vilje”.

I og med at Jørn Lier Horst selv har været politiefterforsker, har han en enorm viden om efterforskning. Denne viden øser han på fortræffelig vis ud af i ”Ond vilje”, lige som han har gjort i sine tidligere krimier.

”Ond vilje” handler om ondskab – viljen til at påføre andre mennesker smerter og lidelse –  et faktum man ofte støder på i forbindelse med afsløringen og efterforskningen af seriemordere.

Seriemord er netop det, ”Ond vilje” handler om.

Selv om jeg ikke tror, der har været mange seriemordere i Norge, er jeg af den overbevisning, at den efterforskning, man præsenteres for i ”Ond vilje”, er helt realistisk. Selvfølgelig krydres bogen med spændingsskabende og dramatiske situationer, som hører enhver krimi til.

William Wisting og hans kolleger får virkelig deres sag for, da den fængslede seriemorder, Tom Kerr indvilliger i at vise dem det sted, hvor han har gemt liget af et af sine ofre.

Det ender helt galt, idet det lykkes Kerr at flygte. Denne flugt resulterer i en meget intens efterforskning.

Wistings datter, journalisten Line er af Adrian Stiller – lederen af Cold Case-gruppen – blevet engageret til at filme Kerrs påvisning af, hvor han har gravet sit offer ned, således at forbrydelsen kan dokumenteres. I denne forbindelse kommer flugten derfor med på Lines optagelser. Optagelser som kommer til at indgå i efterforskningen.

Politiet har under hele efterforskningen set tegn på, at Kerr ikke har været ene om drabene, men at han har været i ledtog med ”Den anden”. Så da Kerr flygter, regner efterforskerne med, at han har fået hjælp af ham. I den forbindelse er det jo også nærliggende at forestille sig, at der med to seriemordere på fri fod ville kunne finde flere nye drab sted.

Man får nu en særdeles grundig beskrivelse af efterforskningsarbejdet.

På det personlige plan stilles Wisting overfor nogle udfordringer, da det ikke er alle på ledelsesplan, der mener, han træffer de rigtige politimæssige beslutninger.

Det er heller ikke altid lige nemt for ham, at Line hele tiden er med på sidelinjen, for det er jo ikke alt, han må fortælle hende.

Bogen igennem præsenteres man for mange interessante og velbeskrevne mennesketyper både hvad angår politifolk og forbrydere.

Man skal koncentrere sig under læsningen, idet der indgår mange personer og mange efterforskningsmæssige detaljer i bogen; men det gør absolut ikke noget.

Forlaget MODTRYK, som udgiver Jørn Lier Horsts bøger, har i øvrigt lige udgivet de første 4 bøger, som han har skrevet om William Wisting. Dem ser jeg frem til at læse.

Fem krimihjerter

Modtryk 2020 – 333 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Har du læst den? Hvad synes du?