Politikens Forlag 2016 – 203 sider

 

Forlagets beskrivelse

Syv af de allerbedste og mest populære danske krimi- og spændingsforfattere har skrevet nervepirrende og gribende noveller til samlingen Over grænsen. Det er således noveller af Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm, Eva Maria Fredensborg, Lotte & Søren Hammer, A.J. Kazinski, Jakob Melander og Jesper Stein.

Såvel forfattere som forlag og samarbejdspartnere har valgt at donere en del af overskuddet fra salget af bogen til Red Barnets arbejde for syriske flygtningebørn og deres skolegang.

Politikens Forlag har tidligere med stor succes udgivet novellesamlingerne Liv for liv og Dødelig alvor i samarbejde med henholdsvis Dansk Flygtningehjælp og Læger uden Grænser, der kunne sende store beløb videre til nødlidende i verdens brændpunkter.

Anmeldelse

“Over grænsen” er syv spændende, men meget forskellige historier. Som der står på bogens forside, er der tale om både krimihistorier og spændingshistorier.

Til kategorien krimihistorier hører Elsebeth Egholms “Vandrende skygge”, hvor temaet er “den forsvundne ægtemand”. Historien foregår i et landligt miljø på Djursland.

En anden krimihistorie er Jakob Melanders “Fredensborg”, hvor man følger politiets efterforskning af et drab, som foregår i begyndelsen af 80’erne, og hvor gerningsstedet er et kollektiv i det indre af København. Historien beskriver på bedste vis miljøet, hvor musik og indtagelse af stoffer spillede en overordentlig stor rolle i tilværelsen.

Også Jesper Stein har i historien “Gudinden” skrevet om en politiefterforskning. I historien møder vi Axel Sten, som er meget ung efterforsker. Temaet i historien kan beskrives som: “Hvordan beviser en politimand, at den, han er sikker på er morder, nu også er det?” Et andet tema handler om den pris et barn kommer til at betale, når det bliver part i en forbrydelse.

Eva Maria Fredensborg har skrevet en klassisk krimihistorie, som foregår i et skovområde i Sverige. Under en voldsom storm, hvor en flok naboer er samlet til ”stormkaffe”, sker der et dødsfald i huset. Der er noget ”en-af-os-er-morderen” over historien.

Spændingshistorierne står Jussi Adler-Olsen, Lotte & Søren Hammer og A.J. Kazinski for.

Jussi Adler-Olsens historie “Sprækken” er en historie, som tager sit udgangspunkt i Tyskland under 2. verdenskrig. En helt utrolig historie om en tysk soldat fra krigens tid, der i nutidens Tyskland, som følge af en udspekuleret plan, bringes til at tro, at 2. verdenskrig endnu ikke er afsluttet.

Lotte & Søren Hammer har skrevet  “Den blå ged”, Det er en historie, hvor jeg tror, at læserne i den grad bliver snydt til sidst. Historien fortæller om nogle børn, der går i fritidsordning og er med deres pædagoger på en hyttetur i Sverige. Uha. Jeg kommer til at tænke på en hyttetur, som jeg i min egenskab af klasselærer for en 6. klasse var med til at arrangere. Her skulle mine kolleger og jeg også lave sjov med børnene. Det endte bestemt ikke sjovt.

“Bentzon på broen” er A.J. Kazinskis bidrag til bogen. Som det fremgår af titlen, er det forfatterparrets hovedperson fra tre af deres romaner, der også er med i denne historie. Han har hovedrollen i et gidseldrama, hvor han, som den gidselforhandler han er, skal forhindre en mand i at springe ud fra Storebæltsbroen med et lille barn i armene. En meget intens historie, hvor også Benzons kærlighedsliv spiller en meget stor rolle – i hvert fald inde i Bentzons hjerne. Syv gode og underholdende historier.fire krimihjerter

 

Se også min egen hjemmeside :HER

 

Har du læst den? Hvad synes du?