“På afveje” af Linda Castillo

Forlagets beskrivelse:

For to år siden modtog Joseph King en dom på livstid for mordet på sin kone. King er udstødt medlem af Amish-samfundet og kendt for sit voldsomme temperament, og nu er han undsluppet fængslet og på vej mod Painter’s Mill.

Nyheden om en morder på fri fod spreder sig som løbeild, og politikommissær Kate Burkholder og hendes team er i højeste beredskab.

Men dette er personligt for Kate. Hun voksede op sammen med Joseph King. Som trettenårig amishpige tilbad hun den jord, han gik på. Men hun havde aldrig forestillet sig, at King en dag kunne finde på at tage sine egne børn som gidsler på deres onkels farm. King er bevæbnet, desperat og har intet at tabe. Kate frygter for børnenes sikkerhed og er pludselig fanget med en morder. Men da han beder om Kates hjælp for at bevise sin uskyld, inden han lader hende gå, bliver hun pludselig i tvivl; er han uskyldigt dømt?

 

Betina Nielsens anmeldelse:

Siden Linda Castillos første bog “Tvunget til tavshed” udkom i 2009, har jeg med stor glæde, fulgt hovedperonen Kate Burkholders liv. som politichef i Painters Mills, en lille by i Midtvesten. Burkholder er en atypisk og interessant hovedperson, som er politichef i Painters Mills, en lille by i Midtvesten. Her tilhører en del af indbyggerne den religiøse amishkultur.

Burkholder er tidligere amish og hendes kendskab til både kulturen og sproget er ofte en gevinst for hendes opklaringsarbejde.

Castillo har fundet en fin balancegang, hvor man som læser får en realistisk og tilpas indsigt i en meget lukket og ukendt kultur.

I “På afveje” er det Burkholders tidligere ungdomsforelskelse Joseph King, der nu er dømt for drab på sin hustru, som undslipper fængslet. Han beder om Burkholders hjælp til at bevise sin uskyld. Jo mere Burkholder graver i den drabssag, jo mere kommer hun i tvivl om Kings skyld.

Men der er stærke og ubarmhjertige kræfter på spil, der vil gøre alt for at sandheden forbliver ukendt. Efterhånden som efterforskningen skrider fremad, intensiveres faren for Burkholders og andre impliceredes liv.

Denne 9. bog om Kate Burkholder bekræfter at Castillo er i topform og en mustread forfatter.

Fem krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?

Comments