“På date med en morder” af Anna Ekberg

Iben er journalist på Aarhus Stiftstidende. Hun er gift med Konrad, som er hjernekirurg på Skejby Sygehus.

Indtil for godt et år siden har de levet et forholdsvis problemfrit liv. Dog er Iben meget trist over, at det ikke er lykkes hende at få børn.

Så rammes Iben af en tragedie, som nu har martret hende i over et år. Hendes kære søster Cecilie forsvandt sporløst.

Cecilie var fraskilt og havde forladt ægtemand og to børn. En skilsmisse som kom meget overraskende for Iben.

Østjyllands Politi i Aarhus efterforskede sagen og fandt ud af, at Cecilie efter skilsmissen levede et særdeles udsvævende liv, hvor hun har realiseret sine inderste og mørkeste erotiske fantasier. Selve sagen forbliver imidlertid uopklaret, men politiet anser det for yderst sandsynligt, at Cecilie er blevet myrdet.

Cecilies to mindreårige døtre savner ifølge sagens natur deres mor, og Iben har lovet den ældste datter, at hun vil finde ud af, hvad der er sket med deres mor.

Iben er af den opfattelse, at den eneste måde hun kan finde ud af, hvad der er sket med Cecilie, er at forsøge at gå i hendes fodspor. Det, mener hun, kun kan ske ved, at hun opretter en profil på en dating-profil på nettet i håb om, at hun på den måde kan komme i kontakt med mænd, der kan have datet Cecilie.

Man følger nu Iben ind i et erotisk univers, hvor hun møder forskellige typer af sexhungrende mænd. Iben udsættes for adskillige for hende grænseoverskridende situationer.

Anna Ekberg beskriver Ibens “rejse” ind i det erotiske univers, så man ikke er i tvivl om, hvad der foregår. Samtidig beskrives også meget grundigt de mange tanker og forestillinger, hun gør sig under “rejsen”. Det er fint nok, men jeg synes, at Ibens tankemylder fylder lige lovlig meget.

Handlingen er meget spændende. Jeg synes dog, at nogle handlingselementer falder lidt for let “i hak”.

Bogens personer skildres på allerbedste vis, og man kan ikke undgå i at have ondt af Iben på grund af al det, hun må gå igennem sit forsøg på at finde ud af sin søsters skæbne.

De mange forskellige miljøer er også beskrevet virkelig godt.

Jeg holder meget af at læse bøger, der foregår på steder, jeg kender. Aarhus kender jeg vældig godt, så når der fx nævnes gadenavne og pladser i bogen, er jeg helt med på, hvor vi befinder os.

Mine kritikpunkter til trods synes jeg, “På date med en morder” er en glimrende krimi med et rigtig godt plot.

Jeg er helt klar til også at læse den 5. bog af Anna Ekberg. ”Hun” – makkerparret Anders Rønnow Klarlund og Jakob Weinreich – skriver gode krimier!fire krimihjerterPolitikens forlag 2020 – 352 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e- og lydbog på MOFIBO.

Har du læst den? Hvad synes du?