Fjerde del i serien med den tidligere kun småkriminelle Hauges seneste oplevelser i det voldsomt voldelige rockermiljø, hvor han bliver stadig dybere involveret med alle de tæsk og personlige omkostninger, det betyder. Kan absolut anbefales som en spændende roman med et realistisk indblik i rockermiljøet.

Fra bogens bagside:
En lastbil forsvinder syd for grænsen, og hash for millioner er væk.
Rockerpræsidenten Kian og den nyligt løsladte krigsminister, der går under navnet Bageren, er sikre på, at de ved, hvem der står bag, men Hauge er ikke så sikker.
Som prøvemedlem og præsidentens højre hånd bliver Hauge sat på opgaven at finde gerningsmændene og bringe dem for broderskabets egen interne domstol. Udsat fra pres fra klubben og jaget af politiet må Hauge kæmpe med skjulte fjender og sin egen samvittighed

Min anmeldelse:
Bogen er bind 4 i serien om den unge Hauge, der gennem serien er blevet stadigt dybere involveret i et af rockerverdenens broderskaber. Undervejs har han både fået og givet mange læsterlige bank, har dræbt flere og er selv blevet såret. Samtidig har hans moralske kompas med tiden fået en lidt mere fornuftig retning, og selv om han lever livet uendeligt farligt, 

Seriens første bind er disse, og der er link til mine anmeldelser af dem:
De efterladte (1) http://blog.drustrup.dk/#post184
Ulv blandt ulve (2) www.blog.drustrup.dk/?p=614
Blod ved daggry (3) www.blog.drustrup.dk/?p=877 

Jeg har været rigtigt glad for at stifte bekendtskab med Hauge, hvis kriminelle karriere begyndte tilfældigt, men som siden har taget fart. I dette bind nærmer han sig status som fuldgyldigt medlem nær toppen af ledelsen af rockergruppen. Samtidig sendes han afsted på flere krævende missioner, hvor hævn og etablering af retfærdighed er målet – og altid med vold som middel. 

Det er ikke en “true crime”, men ud fra hvad jeg ellers har hørt, set og læst om rockergrupper, er bogens handling og begivenhederne på ingen måde overdrevet. Der ligger helt sikkert imponerende research bag forfatterens arbejde. Det realistiske i historien giver for mig en bedre læseoplevelse. 

Da jeg anmeldte bind 3, kommenterede jeg, at der var mange actionscener, og at jeg manglede en udvikling af Hauge som person. Det er ikke blevet bedre med actionniveauet. Tværtimod. Jeg erindrer ikke, at Hauge i de tidligere bind har fået så mange bank, eller at der er blevet skudt så meget og mange. Uden at afsløre noget af den voldsomme handling, vil jeg sige, at der denne gang heldigvis også sker en personlig udvikling for Hauge. Samtidig lukker bogens slutningen ikke for en fortsættelse, og jeg synes, det er godt. Jeg er bare spændt på i hvilken retning, det hele udvikler sig.

I lighed med seriens første bind får dette bind også 8 skydeskivepoint på min egen blog  og 4 krimihjerter her: fire krimihjerter

Palle Schmidt
Exit
Avanti, 2022
401 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forfatteren.

PER DRUSTRUP LARSEN – DRUSTRUPS BOGBLOG 

Har du læst den? Hvad synes du?