Bogen er anmeldt af både Anna-Louisa Tanggaard Alonso og Per Drustrup Larsen

Hendes øjne er åbne. Hendes døde krop ligger indefrosset i isen. Hum er ikke den eneste.

Kriminalkommissær Erika Foster tilkaldes, da liget af en ung kvinde findes under den tykke is på en sø i det sydlige London. Offeret er en smuk og ung societypige, der på overfladen levede det perfekte liv. Men da Erika får øje på slægtskabet mellem dette mord og drabet på treprostituerede, tyder noget på, at pigen i isen gemmer på en hemmelighed.

Men Erika må også slås med sin egen fortid. For den sidste sag hun havde, gik alvorligt galt og førte til hendes mands død, og Erika tvinges nu til at bekæmpe sine egne dæmoner i sin søgen efter en forbryder, som er mere farlig end nogen anden hun har mødt.

Anna-Louisa Tanggaard Alonsos anmeldelse:

Pigen i isen er første bog i serien om Erika Foster og udspiller sig i London, hvor du som læser følger med ind i den kriminelle underverden i Erikas jagt på sandheden om drabet på den smukke unge kvinde.

Erika Foster hentes tilbage i aktiv tjeneste, da liget af den unge og meget smukke Andrea findes fastfrosset i isen. Andrea var datter af en meget magtfuld mand, erhvervsmand, medlem af overhuset og medlem af den britiske adel.

Erika lægges hindringer i vejen mod opklaringen af det bestialske drab, da man fra højere sted presser på for en hurtig opklaring, og for at familien behandles med særlige hensyn. Men Erika er en “lonely wolf” og hun går sine egne veje – uanset konsekvenserne. Lige præcist dette gør samtidig at Erika ved mere end et tilfælde befinder sig lidt for tæt på begivenhedernes centrum, og bringer sig selv i overhængende fare.

En krimi, som vandt mere og mere ind på mig jo længere jeg læste.

Jeg er vild med den frygtløse Erika og synes at forfatteren formår at opbygge spændingen, så den holder hele vejen hjem.

Umulig at lægge fra sig i hele sidste halvdel af bogen – læs den!

fire krimihjerter

Per Drustrup Larsens anmeldelse:

Denne anmeldelse er skrevet som en samlet anmeldelse af “Øjne i mørket” og seriens første bind “Pigen i isen”:

Jeg fik først læst de 2 bøger, året efter at den første udkom, og det var nummer 2 i serien, som fik mig i gang med læsning af bøgerne i rækkefølge og lige efter hinanden.

Havde jeg nu læst bøgerne med et års mellemrum og med mange bøger indimellem, ville mine anmeldelser måske have været anderledes. Men ved at læse bøgerne på denne måde, opdagede jeg, at bøgerne var ret ens i opbygning af plot og personbeskrivelse. Det sidste er ret logisk for en serie, hvor disse bøger er de første 2 bind, og hvor der er 4 mere uoversatte, men jeg oplevede de to ret ens plot som rigeligt uinspirerede fra forfatterens side.

Vel er det meget spændende bøger, og vel er hovedpersonen, Erika Foster, interessant, og vel var jeg godt underholdt under læsningen. Det er nemlig jævn god underholdning, men desværre uden nye og spændende greb for genren.

Efter endt læsning og efter at have tænkt over bøgerne må jeg sige, at jeg er blevet lige så underholdt af andre bøger samt af flere af de engelske krimiserier, der kan opleves på fjernsyn og digitale kanaler.

Skabelonen er velkendt: en traumatiseret og meget effektiv opdager, men med en uregerlig opførsel i forhold til chefer og regler, og som selvfølglig både sætter livet på spil og opdager sagens rette sammenhæng. Hertil kommer en seriemorder med en mission.

Det betyder ikke, at jeg vil stoppe læsning af serien her, hvis de næste bøger også oversættes. Jeg vil – ligesom med tv-serierne – give den/de kommende bøger en chance og lade mig underholde (håber jeg) endnu engang, men jeg er spændt på, om der kommer fornyelse. Det håber jeg.

Som standardkrimier kan jeg samlet set ikke give bøgerne mere end 7 skydeskivepoint på min egen blog og 3 krimihjerter her: Tre krimihjerter

(Men havde jeg kun læst den ene, ville jeg måske have givet den 8 point og 4 hjerter.)

Per Drustrup Larsen – Drustrups Bogblog

Har du læst den? Hvad synes du?