Pigen under træet af Sara Blædel

På Bornholm finder man liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen i over tyve år. Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisteret på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat Pia for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig. Louise Rick har orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, fordi hendes bror har forsøgt talt begå selvmord  han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, Om ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet. I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt…

 

Louise Rick er tilbage – men ikke helt i samme knivskarpe form, for hendes jordomrejse har ikke bare været glæde og bountystrande, den har også ført til at Eik har besluttet sig for at han ikke er klar til at skulle giftes med Louise, som vælger helt at stoppe forholdet. Da hun kaldes hjem til Danmark pga sin brors selvmordsforsøg er det derfor med en kuffert fuld af egne overvejelser om fremtiden og måske er hun slet ikke klar til at starte på job igen. For hvad vil hun egentlig arbejde med?

Halvt bedøvet af stærke sovepiller forsøger hin at komme sin jetlag til livs og forstå hvad der er sket med hendes bror. Hun troede han havde det meget bedre og at deres ægteskab gik godt. Hvorfor er Trine bare gået? Da politiet fatter mistanke til at Louises bror står bag Trines forsvinden beslutter Louise sig dog for at føre sin egen efterforskning, for nok er hendes brors sind ramt af kærligheden til konen, men hun er helt sikker. Han kunne aldrig krumme et hår på hendes hoved.

fire krimihjerter@annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?