Pigerne fra Englandsbåden af Lone Theils

To danske piger forsvandt sporløst på Englandsbåden i 1985. Mange år senere dukker et foto af dem op i en gammel kuffert hos en marskandiser i den engelske kystby Brine. Journalist Nora Sand, som arbejder i London for det danske blad Globalt, graver i historien og tager til Danmark for at undersøge pigernes brogede baggrund på en ungdomsinstitution. Snart vikles hun ind i en sag om en uhyggelig seriemorder, der afsoner en livstidsdom i det berygtede fængsel Wolf Hall. Begivenhederne tager fart, og Nora begynder pludselig at frygte for sit eget liv.

Lone Theils og Pigerne fra englandsbåden fangede mig fra start til slut i en gribende fortælling om 2 unge utilpassede piger der pludselig forsvinder ombord på englandsfærgen på det der skulle have været en sjov tur til London sammen med de andre unge fra den institution hvor de var anbragt.
Journalist Nora Sand er korrespondent i England og elsker gamle kufferter. På en opgave i en lille fiskerby ved havet køber hun ved et tilfælde en gammel kuffert som ikke kan åbnes. Da Nora får kufferten op viser den sig at indeholde fotos af unge piger taget af en halvdårlig fotograf og ved et tilfælde ser Nora at der står “B. Hix” i kufferten – kan kufferten have tilhørt seriemorderen William Hickley, kendt som Bill Hix? Og hvad er der sket med alle pigerne?

Nora begynder at grave i sagen og får trukket både det danske politi og Scotland Yard ind i sagen, der viser sig at være meget omfattende, og trækker tråde til Danmark og sagen om de to forsvundne piger.

Pigerne fra englandsbåden er Lone Theils debut – og sikke en start! Jeg venter med spænding på den næste, og jeg er slet ikke i tvivl om at Lone Theils får fuld hus, med denne fantastiske krimi, som gik lige i mit krimihjerte.

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?