Forlagets beskrivelse: I sommeren 1980 forsvinder en 17-årig pige i den lille by Stenträsk i det nordlige Sverige. 40 år senere findes hun indmuret i et brofundament, nøgen og halshugget. Fundet er et chok for de gamle veninder i læseklubben Polarcirklen.

Smertelige hemmeligheder, som har været skjult i årtier, kommer op til overfladen og får ødelæggende konsekvenser, da kvinderne mødes igen i julen 2020.

Wiking Stormberg – drengen som flere af pigerne var forelsket i – er blevet chef i det lokale politi. Han skal lede efterforskningen af det makabre fund. Gradvis bliver han suget ind i det drama, som for altid kom til at forme de overlevende kvinders liv.

Polarcirklen er første del i en ny trilogi, som udspiller sig i byen Stenträsk i Norrbotten.

Anne Maries anmeldelse: Læs den før din nabo! Vi var en del anmeldere som var så heldige at få en snigpremiere hvor vi læste en lille bid af bogen. Og helt ærligt, så var jeg hooked med det samme – synes den lød virkelig lovende, og jeg elsker serier, så bare det man ved det er nr. 1 i en serie på 3 er virkelig dejligt. Så glæden var stor da jeg modtog bogen og efter endt læsning må jeg sige at det en rigtig god bog med mange gode elementer. Persongalleriet er varieret, og nogle af figurerne er virkelig usympatiske.

En 17-årig pige forsvandt for 40 år siden og pludselig dukker hendes lig op. Det eneste konstante i hendes liv var bogklubben “Polarcirklen” og vi følger nu bogklubbens medlemmer fra dengang og nu i forhold til forbrydelsens opklaring. Og selv om slutningen ikke overraskede mig, så var det en afslutning der virkelig ledte hen til bog nr. 2 som jeg glæder mig til at læse. Denne bog er for alle Liza Marklund elskere – der er ikke så meget nyt under solen, men genkendeligheden i skrivestil og persongalleri er til stede, så det er en god bog at krølle sig sammen med på sofaen her i efterårsmørket.

Jeg giver fire krimihjerterog glæder mig til nr. 2 udkommer.

Udkommet 8/10 2021
Udgivet af: Peoples

Har du læst den? Hvad synes du?