EN HJEMLØS TEENAGEMOR

EN GODHJERTET HUSMOR

EN FAMILIE PÅ RANDEN AF OPLØSNING

Hvor langt vil du gå for at hjælpe en fremmed?

Hun ser pigen stå på perronen i den silende regn med et spædbarn i favnen. Hun stiger på toget og tager på arbejde, men hun kan simpelthen ikke få pigen ud af hovedet.

Heidi Wood har altid haft et stort hjerte, hun tager sig af herreløse katte og arbejder flittigt for velgørenhed. Men da hun beslutter sig for at lade en hjemløs pige ved navn Willow og hendes fire måneder gamle baby søge ly i sit hjem, synes hendes man og datter alligevel, at hun er gået over stregen.

Heidi er fast besluttet på at hjælpe Willow videre i livet, men efterhånden som hendes fortid kommer frem i lyset, må Heidi konfrontere sine egne dæmoner. Og hvad der startede som en uselvisk handling fører hurtigt til et mareridtsagtigt spind af løgne, som truer med at splitte hendes familie ad…

 

Mary Kubica slog igennem med debutromanen Den perfekte pige, Pretty Baby er hendes anden roman.

Jeg har ikke læst Den perfekte pige, men jeg har hørt meget godt om den, og mine forventninger til Pretty Baby var derfor forholdvist høje. De blev desværre ikke i friet.

Pretty Baby handler om Heidi, som er mor til en teenagedatter, dertil alt andet end Heidi for tiden. Det tærer hårdt på Heidi, som meget mod hendes vilje aldrig har kunne få flere børn.

Heidi fatter sympati for de svage, og hun drages i den grad af pigen med spædbarnet i den silende regn. Det gør hende ondt helt ind i hjertet, og Hune slutter sig for at henvende sig til pigen. Mødet resulterer i at Heidi inviterer Willow med hjem – en handling, som i den grad presser forholdet til Heidis mand og teenagedatter.

Heidi kan ikke give slip, og efterhånden som historien udspiller sig hjemsøges Heidi af sine egne dæmoner fra et ellers overstået kapitel i hendes liv.

 

For mig blev bogen aldrig noget særligt, den er god, men heller ikke mere end det. Jeg savner at komme et stik dybere ind i hovedet på hovedpersonerne.

Bogen omtales som en psykologisk thriller – men for mig var der simpelthen “ni thrill”, blot en fin historie, som kunne have været meget mere end det.

Tre krimihjerter @annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?