• Krimifan
  • Anmeldelse
  • “Problem at Pollensa Bay – and Other Stories” af Agatha Christie

“Problem at Pollensa Bay – and Other Stories” af Agatha Christie

Da jeg for nogle måneder siden var i gang med at researche til en planlagt tur til Mallorca, som vi netop har besøgt, endte vi med at booke hotel i den lille, hyggelige by Pollenca i den nordøstlige del af øen. Derefter indsnævrede undersøgelserne sig i nogen grad til at finde mulighederne for gode oplevelser og spændende steder i nærområdet.

Pludselig dukkede Agatha Christie op i kraft af denne bog, og da jeg meget, meget gerne læser litteratur fra de steder, jeg besøger, blev jeg interesseret i at læse den. Jeg kunne ikke se, at bogen var oversat til dansk, så jeg satte min lid til, at den kunne købes på engelsk på stedet. Det lykkedes, men meget passende først efter en del detektivarbejde.

Det er en samling af 8 selvstændige historier, hvor jeg kun genkendte to af Christie’s sædvanlige hovedpersoner: Hercule Poirot og Parker Pyne, mens jeg ikke tidligere havde mødt Mr. Sattertwaithe, Harley Quin eller de øvrige hovedpersoner.

Det var som altid hyggeligt at læse Agatha Christie, og det var også interessant at læse nogle historier, der ikke er krimier. De 2 historier med Hercule Poirot er klassiske mysterier, hvor han overstråler poltiets opklaringsevner og formår at afsløre sandheden om gåderne/mordene. Herlige gensyn.

Andre af historierne er helt anderledes, idet de mere udstiller menneskelige svagheder og reaktionsmønstre, og det gælder også titelnovellen. Heri ender privatdetektiven Parker Pyne med at bo på hotel ved Pollenca Bay, hvor han af en fortvivlet, engelsk mor bliver bedt om hjælp til at afværge hendes søns blinde fascination af og truende ægteskab med en ung pige, som moderen finder upassende for sønnen. Selfølgelig ender historien godt, men overraskende på en måde som jeg selvfølgelig ikke vil afsløre og med en herlig morale.

Da Agatha Christie er kendt som krimiforfatter anmelder jeg bogen under overskriften “Krimi og spænding”, men det kunne lige så godt have været som “Alt muligt andet godt”.

Billederne er af bogens forside, mig under læsning af bogen ved bugten samt et helt andet problem ved Pollenca-bugten end det i bogen.

Det var en speciel oplevelse at læse bogen nærmest på gerningsstedet, og det var både indholdsmæssigt og litterært interessant at læse – i hvert fald for mig – anderledes historier af Agatha Christie. Især historien “The Harlequin Tea Set” forundrede og fascinerede mig med sit nærmest overraskende overnaturlige univers.

På min egen blog får bogen 7 hyggelige skydeskivepoint som spændingsbog og 3 lige så hyggelige stjerner som altmuligmand andet godt. Her får den 3 hyggelige krimihjerter: Tre krimihjerter

Iøvrigt: Vil du gerne læse bøger fra steder du har, skal eller gerne vil besøge, kan jeg anbefale den fremragende guide “Turen går til bøgernes verden”. Læs min anmeldelse af den HER.

Agatha Christie
Problem at Pollensa Bay – and Other Stories
HarperCollinsPublishers
Paperback edition 2016

212 sider

Per Drustrup Larsen  –  Drustrups Bogblog 

Har du læst den? Hvad synes du?