Rikki Tholstrup Jørgensen: Tveægget

Forlagets beskrivelse:
14 år efter en voldsom og traumatisk familietragedie er den forhenværende politibetjent Jesper Kusk fanget i en ond spiral af skam og skyld. Hverdagen fordrives på den lokale grillbar, hvor han spiller sin kontanthjælp op i de enarmede tyveknægte, mens alting fortsat smuldrer omkring ham.

En dag bliver Jesper kontaktet af enken til en afdød IT-millionær, men hun er ikke sikker på, at hendes mand er død. Jesper får til opgave at finde ud af, om Jørgen virkelig har begået selvmord.

For Jesper er sagen en mulighed for at vende tilbage til et normalt liv. Samtidig må han kæmpe mod sine egne dæmoner, mens han navigerer i en sag, der leder ham ud på en sti, han havde svoret, han aldrig ville betræde igen.

Palle Thomsen fra Hjørring har til Drustrups Bogblog skrevet denne gæsteanmeldelse af bogen:
Forfatteren har flere års erfaring med krimigenren som redaktør på flere populære krimiserier, og denne krimi er hans debut ud i genren. Jeg har selv erfaring i krimier, da jeg har gennem årene har læst i hundredevis af dem. Jeg har altid drømt om at skrive en krimi selv, men jeg ved, jeg ikke er god nok, og derfor vil jeg ikke gøre det. Denne forfatter ved ikke, at han ikke er god nok, og han har ikke taget ved lære af de krimier, han har været redaktør på.

For nogle år siden læste jeg 3 krimier af en forfatter fra Sæby, som jeg ikke kan huske navnet på. Hans krimier var så dårlige, at det var morsomt at læse dem. Denne er i samme stil. Ubehjælpsom, dårlig plot, dårligt sprog og den mest tåbelige slutning.

Den får 1 skydeskivepoint – for mor(d)skabens skyld på DRUSTRUPS BOGBLOG og ét krimihjerte her

Rikki Tholstrup Jørgensen
Tveægget
Superlux, 2023
320 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Har du læst den? Hvad synes du?