Rød Hævn 2 – Helvedes port af Nis Jakob

Handling

Politibetjent Louise Andersen har forladt København efter en kuldsejlet drabssag, hvor efterforskningen kørte helt af sporet og næsten slog hende ihjel. Hendes ægteskab er gået i stykker og er endt i skilsmisse.

Da Louises niece Stine, der lider af en begyndende spiseforstyrrelse, støder på liget af en mand hængende i et reb fra en gren på en øde markvej, krakelerer den idylliske stemning i Lille Kirkeby, hvor Louise bor hos sin søster, der er præst.

Louises ven Hans svæver ellers på en lyserød sky, fordi han er nyforelsket i Dagny, som han har indledt en affære med. Men nu bliver han nødt til at hjælpe Louise, der trues på livet. Både Hans og Louise har været vidner til tragedier og lidelser før, men intet kan måle sig med det, der nu udfolder sig.

Anmeldelse

Helvedes port er 2. del i mofibo original serien Rød hævn af Nis Jakob. Sådan ultrakort kan jeg sige at det er en krimi-serie du ikke vil være foruden.

Det kan man sige om mange krimiserier, vil du sikkert sige. Ja det har du da ret i, MEN denne kan nu noget helt særligt.

Alt er ikke lutter idyl i den lille by Lille Kirkeby på Lolland. Det er vist kun i Morten Kochs landsbyer at der er så idylisk i en lille by. Det er dog sjældent (heldigvis) at det står så slemt til som i Helvedes port.

I denne anden del af Rød hævn kommer vi tæt på Louises søsters familie. Alle de gennemgående personer får lige lidt mere dybde. Her i del 2 får vi en del mere at vide om Louise og Hans – deres fortid.

Der er masser af tvist i historien, som går at du hele tiden lige skal læse/lytte lidt mere. Siderne vender nærmest sig selv.

Det har været en fantastisk læseoplevelse, som endte brat. Jeg glæder mig allerede til Rød hævn 3. Det kan kun gå for langsomt med at den bliver færdig.

Krimien har masser af uhygge, makabre mord. Hvis det kommer til at løbe dig kold ned af ryggen, så ved du hvordan jeg havde det – selv i 30 graders varme. Det er en rigtig pageturner.

Hvis du endnu ikke har læst noget af Nis Jakob – så har du masser af gode læsestunder i vente.

Jeg giver sine varmeste anbefalinger til Rød hævn serien – og i særdeleshed til Helvedes port.

Fem krimihjerter

 

 

Rigtig god fornøjelse

Har du læst den? Hvad synes du?