Røgslør af Thomas Enger og Jørn Lier Horst

Handling

Det er nytårsaften, og tusindvis af mennesker hygger sig på Rådhuspladsen. Det ændrer sig dog, da en bombe pludselig eksploderer.

Politikommissær Alexander Blix skynder sig at springe i havnebassinet for at redde en såret kvinde, han kender fra en tidligere sag. Hendes lille datter blev for ti år siden bortført og blev aldrig fundet igen. Nu må Blix overveje om eksplosionen er knyttet til denne gamle sag, og han får undervejs hjælp af journalisten Emma Ramm.

Anmeldelse

Røgslør er andet bind i krimiserien om Emma Ramm og Alexander Blix, skrevet Thomas Enger og Jørn Lier Horst.

Da Røgslør kom i min postkasse – var jeg intet mindre en “nærmest lykkelig”. Uh hvor havde jeg bare glædet mig til den. Jeg var glad for den første krimi i deres serie – Nulpunkt. Det er dog intet i sammenligning med Røgslør.

Det er en krimi fyldt med forviklinger og tvist. Selv om man som læser måske godt kan gætte noget af plottet – så lover jeg at du alligevel vil blive overrasket. Plottet er virkelig flot bygget op.

Vi kommer tættere på både Blix og Emma, de fremstår vedkommende, nemme at forholde sig til og de er som karakterer beskrevet så du nemt kan sætte dig i deres sted.

Historien foregår fortrinsvis i Norge, men den kunne have foregået alle mulige steder.

Ind imellem løb det mig koldt ned af ryggen – det er uhygge på det psykologiske plan. Har bomben virkelig noget at gøre med den “gamle” kidnapningssag. Det sætter Emma sig for at finde ud af – det er dog ikke helt ufarligt.

Mine forventninger var allerede inden jeg gik i gang – skyhøje – og de blev alle rigeligt indfriet.

Jeg har slugt alle Thomas Engers danske krimi-udgivelser – og denne er ikke nogen undtagelse. Nu har Thomas Enger skrevet den sammen med Jørn Lier Horst (som jeg med skam indrømmer jeg ikke tidligere har læst noget af).

Er du som jeg vild med Engers krimier – vil du også elske Røgslør.

Så jeg kan kun anbefale dig at enten skynde dig forbi boghandleren eller et smut på biblioteket efter et eksemplar.

Røgslør af Thomas Enger og Jørn Lier Horst får mine aller varmeste anbefalinger.

Rigtig god fornøjelse – jeg er dig dybt misundelig over at du har denne krimi til gode. Så skynd dig at komme i gang.

Fem krimihjerter

Røgslør af Thomas Enger & Jørn Lier Horst er modtaget som et anmeldereksemplar fra Modtryk.

Du kan læse flere af mine anmeldelser både her på Krimifan eller på min krimiblog Krimihjerte

Har du læst den? Hvad synes du?