Sår af Sara Blædel & Mads Peder Nordbo

Forlagets beskrivelse: “Sår” er andet bind i Sara Blædel og Mads Peder Nordbos opslugende krimiserie om Liam Stark og Dea Torp, der sammen skal opklare to ildevarslende forsvindingssager.

Politidirektør Margrethe Dybbøls datter har været væk i flere dage. Og Dybbøl bliver alvorligt nervøs, da det viser sig, at en anden ung kvinde også har været forsvundet i tre uger. Mon der er en forbindelse mellem de to sager? Vicepolitiinspektør Liam Stark sendes ud til efterforskningen af et lig med nogle gruopvækkende lågeformede sår skåret ind i huden. Dea Torp må afbryde hendes fridage for at hjælpe til med efterforskningen. Liam og Deas efterforskning leder dem på sporet af kunstneren Monika Le Fevre, hvis politiske kunst netop er kendt for at skære lignende sår i levende dyr. Langsomt går det også op for Dybbøl, at hun langt fra kender hele sandheden om sin datter…

Sara Blædel og Mads Peder Nordbos “Sår” fortsætter deres fælles trilogi på fængslende vis med nervepirrende spænding, levende karakterer og et uforudsigeligt plot.

Anne Maries anmeldelse: Denne bog satte sig dybt i mig, da jeg selv har børn – en datter på 4 og to bonuspiger på 12 og 16 år. Når børn eller unge forsvinder sætter det en masse tanker og følelser i gang og det gjorde plottet i “Sår” også. Her kommer forfatterne ind på alle forældres skræk…. at opdage at man faktisk ikke kender sit barn nær så godt, hvis overhovedet – som man troede. Og frygten for at opdage dårlige, skræmmende eller forfærdelige ting om ens eget kød og blod er allerstedsnærværende og skræmmende.

Jeg var virkelig fanget af “Sår” og ser frem til nr. 3 fra forfatternes hænder – forhåbentlig i 2024. Makkerskabet mellem Mads og Sara virker og jeg føler ikke at bogen er skrevet af to forskellige personer – plottet, historien og personerne virker helstøbte og fungerer godt sammen. Jeg giver “Sår” 4 hjerter.

fire krimihjerter

Udgivet af Politikens forlag 12. juni 2023

 

Har du læst den? Hvad synes du?