”Satans sommer” af Kim Faber og Janni Pedersen

Fra bogens bagside:

Juncker er stadig i Sandsted, hvor han plages af mareridt efter sin fars død. Da en lokal advokat findes dræbt i byens park, kastes han ud i en omfattende efterforskning, der også trækker tråde til hans egen fortid.
I København modtager hans kone, Charlotte, der er journalist, et anonymt tip: Det frygtelige terrorangreb i København et halvt år forinden kunne have været forhindret. Charlotte konfronterer Juncker, der efterforskede forbrydelsen, men han nægter noget som helst kendskab til det. Han frygter både for sit eget og Charlottes liv, hvis hun går ind i sagen.
Junckers gamle partner Signe er mere tilbøjelig til at hjælpe journalisten, men hun har sit at se til. Hendes familieliv er ved at gå op i limningen, og hun er stadig opslugt af tanken om hævn over den mand, der voldtog hende. Da der tegner sig en forbindelse mellem terrorsagen og et lig, der bliver fundet i Kongelunden, giver Signe fanden i det hele og kaster sig ind i jagten på sandheden.
Satans sommer er andet selvstændige bind i serien om Martin Juncker og Signe Kristiansen.

Anmeldelse

Forfatterparret Kim Faber og Janni Pedersen har med ”Satans sommer” skrevet en krimi, som jeg er sikker på vil få en fremtrædende placering på de kommende ugers bestsellerlister. Det er en suveræn kvalitetskrimi.

Som det fremgår af bogens bagsidetekst er der tre krimiplots i bogen. De flettes på bedste gradvis sammen.

Politikommissær Martin Juncker trives ikke godt i Sandsted. Han drikker lidt for meget. Han har dårlig samvittighed i forhold til sine børn. Han har det svært med at tænke på sin for nylig afdøde far, som han ikke havde det bedste forhold til. Han ved ikke rigtig, hvilket ben han skal stå på i forhold til sin fraseparerede kone, Charlotte, og hans foresatte er han ingen beundrer af.

Til gengæld er han en dygtig og dedikeret politikommissær, der i høj grad forstår at varetage efterforskningen af drabet på den lokale advokat Ragnar Stephansen – en efterforskning der foretages i nært samarbejde med den unge politiassistent Nabiha Khalid. Det efterforskningsmæssige er yderst troværdigt beskrevet.

Junckers fraseparerede journalist-kone, Charlotte, som den fantastisk dygtige journalist hun er, får virkelig sin sag for. Fra en anonym person gøres hun opmærksom på, at Forsvarets Efterretningstjeneste kunne have forhindret det terrorangreb, der forrige jul ramte København. Det er dette terrorangreb, Faber og Pedersens foregående bog handler om, og som der i denne bog er flere referencer til.

Junckers gamle partner fra Københavns Politi, politikommissær Signe Kristensen efterforsker et drab, hvor der er fundet et hovedløst lig. Også Signe er en utrolig dygtig efterforsker. Det, hun finder ud af ved efterforskningen, gør, at hun må foretage handlinger, som ikke just er forenelig med det at være ansat ved politiet, men hun har ikke noget valg. Signes privatliv fungerer bestemt ikke optimalt. Hun forsømmer familien på forskellig vis.

På grund af Juncker, Charlotte og Signes indbydes forhold og kendskab til hinanden, forenes de uundgåeligt i arbejdet med efterforskningen af det, der har med terrorhandlingen at gøre. Det afstedkommer en række spændende og farlige situationer.

Et væsentligt tema i bogen er, at de, der er sat til at passe på os danskere – i dette tilfælde Forsvarets Efterretningsvæsen og politiet – begår fejl, som de gør alt for at skjule. Jeg håber ikke, at det foregår på samme måde i virkelighedens verden.

Da arbejdet med terrorsagen finder en afslutning, koncentrerer Juncker sig igen om efterforskningen af drabet på advokaten i Sandsted.

Jeg synes fantastisk godt om bogen. I al sin enkelthed er den bare rigtig spændende og tankevækkende. Jeg sætter pris på, at politifolk og topjournalister er fremstillet som rigtige mennesker, der også har et privatliv på godt og ondt. Det er helt OK, at det fylder en del i bogen. Normalt er jeg ikke så meget til ”føle-føle” i krimier.

Når jeg næste gang ser Janni Pedersen i ”Go’morgen” Danmark har jeg lyst til at råbe til hende : ”Skal du ikke hellere skynde dig hjem til din mand og skrive videre på 3’eren 😊

Fem krimihjerter

Politikens forlag 2020 – 413 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

 

Har du læst den? Hvad synes du?