Forlagets beskrivelse

I Lyngby nord for København lever lægen Britt Holm et misundelsesværdigt liv. Eksklusivt hus, mand og børn, og en karriere, der kører på skinner. Det kommer derfor som et chok for familien, da hun en dag tilsyneladende går hjemmefra for ikke at vende tilbage. For Københavns politi betyder det fornyet fokus på to lignende forsvindingssager, der har ligget stille hen over sommeren. Sager, som med Britt Holms forsvinden får politiet til at indse, at ét enkelt forhold binder de forsvundne personer sammen: De er alle tre ansat i hospitalsvæsenet.

Politiassistent Lucy Kiehl fra Aarhus tager turen til København for at assistere sine tidligere kolleger i en anden sag, men hvirvles uundgåeligt ind i de tre forsvindingssager, som hurtigt viser sig langt alvorligere end først antaget. Inden længe konstaterer man med Lucys hjælp, at de tre hospitalsansatte næppe er forsvundet af egen fri vilje, men snarere bortført og muligvis myrdet.

Politiet sætter nu alle kræfter ind på en opklaring, men da der begynder at dukke afpresningsbreve op, indser Lucy og hendes kolleger, at de arbejder på lånt tid, hvis de skal have den mindste chance for at redde de bortførte. Hvis det da ikke allerede er for sent.

Anmeldelse

Der er virkelig sket en udvikling, sådan rent skriveteknisk fra Kiehl 1 til 2. Lucy fremstår meget mere troværdig. Lucy er langt fra så naiv som hun fremstår i den første bog.

Lucy Kiehl er pt ansat ved Århus Politi. Hun udlånes til Københavns politi, til den afdeling hun tidligere har arbejdet i. Lucys privatliv er lettere kaotisk. Både hvad angår forholdet til familien og kærligheden.

I Krimihjertes anmeldelse af Kiehl 1, så jeg frem til et nærmere bekendtskab. Der var masser af potentiale i 1’eren, men der trængte også til at blive strammet lidt op hist og her.

Jeg har ikke den samme anke til Kiehl 2. Personbeskrivelserne er mere realistiske og vedkommende.

Plottet er rigtig godt skruet sammen. Der sker masser af tvist, og det er rigtig godt for historien. Jeg har kun et ønske for Kiehl 3 – og det er at Lucys privatliv kommer til at fylde lidt mindre.

Satans yngel af Marianne Monteau er en rigtig spændende krimi. Den er i perioder også uhyggelig, men alligevel føler jeg ikke at det sådan rigtigt løb mig koldt ned af ryggen. Satans yngel er bestemt læseværdig, men det er en klar fordel at læse krimierne i rækkefølge.

Tre krimihjerter

Du kan læse flere af mine anmeldelser på Krimihjerte

Har du læst den? Hvad synes du?