Første del af serien “Hjemvendt” med politiassistent Signe Brask i hovedrollen. Med sikker hånd ruller Lone Theils en psykologisk spændende historie ud om en familie i krise. Gennem bogen får handlingen overraskende nye drejninger, og på den måde holdes spændingmomentet stramt hele vejen.

Fra bogens bagside:
Som ung og nyuddannet bliver politiassistent Signe Brask sat på en sag om en ung pige, der er forsvundet sporløst under en julestue med familien til Hjerl Hede. Trods ihærdig eftersøgning bliver pigen ikke fundet.

Familien er hårdt ramt af tragedien, og Signe Brask bliver som den eneste i politiet ved med at følge op på sagen. Det er også hende, som bliver kontaktet, da der 10 år senere dukker en pige op på politistationen i København. Pigen påstår, at hun er den forsvundne Mille. Men hvor har hun været i de ti år?

Pigen nægter at sige noget, og da Signe begynder at gå sagen efter i sømmene, opdager hun, at der er flere ting, der ikke stemmer. Og mens hun arbejder på sagen, rammer en ny tragedie familien i Holstebro.

 

Min anmeldelse:
Historien blev oprindeligt først udsendt i digital udgave som Original på Mofibo, men da jeg endnu ikke har overgivet mig til e-bøger og i endnu mindre grad til lydbøger, har jeg først nu kunnet læse bogen. Jeg må så også vente på bogudgaven af fortsættelsen, og den vil jeg se frem til – især efter at have læst denne første spændende historie med Signe Brask som hovedperson.

Med sikker hånd ruller Lone Theils en psykologisk spændende historie ud om en familie i krise. Det er og kommer den af mange årsager – også flere end der beskrives på bogens bagside. Gennem bogen får handlingen overraskende nye drejninger, og på den måde holdes spændingmomentet stramt hele vejen.

Også Signe Brask har (selvfølgelig) sine problemer, og derfor arbejder hun i det vestjyske. De problemer aktualiseres til allersidst i bogen, og på den måde er der godt med spænding på til den nye selvstændige konflikt, der må tilspidses i fortsættelsen. Spændende!

Bogen får 8 skydeskivepoint på min egen blog og 4 krimihjerter her:
fire krimihjerter

Lone Theils
Savnet (Hjemvendt; 1)
People’s Press, 2019
320 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Per Drustrup Larsen  –  Drustrups Bogblog

 

Har du læst den? Hvad synes du?