1999 I deres fælles værelse på Flygtningecenter Magretheholm finder en lille  dreng sin 14-årlige søster myrdet.

NU Med bukserne nede om anklerne og hovedet næsten skilt fra kroppen ligger en mand i en pøl af blod. Københavns overborgmester er blevet dræbt i sin herskabslejlighed. På gerningsstedet finder politiet en ung, udenlandsk kvinde i choktilstand, som nægter at sige andet end sit navn:Serafine. Efterforskningen kompliceres af, at overborgmesterens mor, De Radikales partiformand og landets økonomiminister, blander sig – godt hjulpet af sin PET-agent, politiassistent Lars Winklers ærkefjende.

For politiassistent Lars Winkler er der igen en gåde der skal løses, da han sættes på sagen om den dræbte overborgmester. Opklaringen besværliggøres i høj grad af at offerets mor gør sit bedste for at mørklægge aspekter af sagen og af sin søns fortid, for ikke at komme til at skade sit parti inden det nært forestående folketingsvalg.

Sagen viser sig dog ikke at være helt lige til, selvom Serafine formodentlig er øjenvidne til drabet – eller måske endda morderen. Politiet undersøger flere aspekter og sagen tager en uventet drejning. Først da Serafine forsvinder for politiet, og igen da de graver et stik dybere i både Serafines og overborgmesterens fortid.

En bog som skal have mine varmeste anbefalinger.

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?