Forlagets beskrivelse: Sjælevennen er 10. fritstående bind i serien om kriminalinspektør Emma Sköld.

En betagende efterårsdag i Stockholm får kriminalinspektør Emma Sköld øje på en kvinde, der står og balancerer på den forkerte side af rækværket på Vesterbroen. Hvis hun springer, vil det 26 meter dybe fald betyde den sikre død.

Emma Sköld må tage alle midler i brug for at forsøge at forhindre kvinden i at springe og slå ikke bare sig selv ihjel, men også det spædbarn, hun holder i sine arme.

Anne Maries anmeldelse: I 10 år har jeg haft fornøjelsen af at lære Emma Sk¨old at kende og både hende og jeg har udviklet os en del på de 10 år. Jeg finder det vældig interessant og givende når hovedpersonerne gennemgår en udvikling, ligesom jeg selv gør i takt med jeg bliver ældre.

Og i “Sjælevennen” bliver Emma udfordret, da spørgsmålene om retten til liv og abort, samt selvmord er omdrejningspunkterne for handlingen. Emma redder et spædbarn fra døden, og vil gøre alt hvad hun kan for at beskytte det, da moderen indtrængende beder hende om at beskytte sit barn.

Men er barnet i fare, og hvem vil dog gøre et spædbarn fortræd? Og hvorfor så moderen ikke en anden udvej end den ultimative vej… døden. Samtidig med at Emma skal opklare sagen bliver hun konstant mindet om hændelserne for tre år siden hvor hun optrevlede korruption, mord og anden kriminalitet i egne rækker, nemlig hos politiet. Hun er nu genstand for chikane og trusler fra de personer hun satte bag tremmer. Og truslerne bliver endnu mere reelle da hovedmanden bag forbrydelserne flygter fra fængslet og har sat sig for at hævne sig på Emma…. vil det lykkes at fange dem før de gør alvor af truslerne…

“Sjælevennen” fanger læseren med det samme, og handlingen glider rimelig ubesværet og uanset hvilken holdning man har til abort og retten til liv, så får bogens emner læseren til at tænke og reflektere. Det er meget vigtigt for Emma at finde ud af hvorfor et spædbarn blev moderløs, og det blev også vigtig for mig, læseren. Så bogen blev læst på fire timer og jeg var underholdt hele vejen.

Jeg giver “Sjælevennen” 5 hjerter.

Udgivet hos Peoples 15. september 2022

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?