Skindød af Tess Gerritsen

En uidentificerede kvinde lader til bare at være endnu et kadaver i lighuset, indtil retsmediciner Maura Isles ser liget åbne øjnene.

Den meget levende kvinde bliver kørt til hospitalet med fuld udrykning, hvor hun, med chokerende kold præcision, myrder en sikkerhedsvagt og tager flere personer som gidsler … En af dem er den meget gravide patient Jane Rizzoli.

Mens de anspændte timer tikker afsted, allierer Maura sig med Janes mand, FBI agenter Gabriel Dean, for at finde frem til den mystiske mordere identitet, men sagen stikker meget dybere end bare en almindelig gidseltagning.

Kun Jane, der er fanget med en bevæbnet galning, har nøglen til at løse mysteriet. Og kun hu  kan løse Det, hvis hun altså overlever natten. 

Skindød er femte bind i Tess Gerritsens serie om kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmediciner Maura Isles.

Tess Gerritsen blev med Kirurgen en af mine absolutte topforfattere og med Skindød stadfæster hun endnu engang sin plads på listen.

Jane er højgravid og befinder sig på hospitalet for at få fødslen sat i gang da gidseltagningen finder sted – hun bliver sammen med 5 andre tilfældige ofre, der også blot befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt tilbageholdt af en gal kvinde bevæbnet med et skydevåben hun har stjålet fra den sikkerhedsvagt hun lige har dræbt.

Janes mand Dean er helt ved siden af sig selv uden for hospitalet og overtaler til sidst Bostons Politi til at lade ham gå ind til sin kone og gidseltagerne.

Inden Dean når at tale nogen til fornuft trænger indsatsstyrken dog ind og befrier de sidste gidsler – men var skyderiet nødvendigt? Og var der egentlig noget om den sag gidseltagerne nåede at lukke lidt op for inden gassen bedøvede dem alle.

Jane overføres til et Ndet hospital og føder en sund og velskabt datter, men da hun kommer hjem bliver hun ved med at drømme om minutterne lige op til og under indsatsstyrkernes indtrængen.

Der blev hvisker noget til hende – er det noget hun har drømt, eller er det virkelighed? Jane kan ikke slippe sagen og Gabriel suges også ind i opklaringen af mordet på 5kvinder et andet sted – hvad er forbindelsen til gidseltagningen?

De to kommer på dybt vand i en historie så grum at man næsten ikke lå  holde ud at læse den.

Konspirationsteoretikerne skal nok holde sig fra denne for dit syn på højere indstandser bliver vist aldrig det samme igen.

En intelligent krimi med en brutalitet vi sjældent ser og en nervepirrende jagt på en usynlig dræber.

Læs den. Nu.

Fem krimihjerter@annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?

Comments