Tag med på en spændende “skovtur” med denne bog og følg en gruppe kvinder på en dramatisk tur ind i en australsk nationalparks vilde natur. Én af kvinderne kommer ikke med ud igen, men findes senere dræbt, og de øvrige er alle mærkede af deres oplevelser. Men hvad er der sket?

Uddrag fra bogens bagside:
Fem kvinder slænger modvilligt en rygsæk over skuldrene og går ind i skoven. Kun fire af dem vender tilbage, og de har hver deres version af historien.
Kvinderne er på teambuilding i den vidtstrakte skov i Giralang Nationalpark i Australien, da kollegaen Alice Russell forsvinder. Efterfølgende er de fire tilbageblivende kun enige om to ting: Ingen af dem så Alice forsvinde, og hun kunne være modbydelig, når det stak hende.
Hvor godt kender du egentlig de mennesker, du er tæt på? Det spørger politibetjenten Aaron Falk sig selv om, da han bliver involveret i sagen om Alice.
Efterforskningen fører Falk ind i den australske skov og tilbage til hans egen barndom, til dengang skoven var offer for en seriemorders hærgen og opslugte en ung kvinde, der aldrig er blevet fundet.

 

Min anmeldelse
Da forfatterens første bog på dansk – “Tørke” – udkom, havde jeg (ligesom nu) alt for mange bøger i mine stakke med bøger, der skal læses, så jeg fik på trods af de gode anmeldelser, den fik, aldrig læst bogen. Det fortryder jeg så nu, hvor jeg lige har læst bind 2 i serien. Jeg må hellere få læst den første bog i serien også.
“Skoven” er nemlig rigtig god set fra flere vinkler. Dels er det en spændende og overraskende handling, dels får vi som læser ikke alle svar præsenteret, dels er den godt fortalt/skrevet, dels remset nogle interessante hovedpersoner, og sidst men ikke mindst bringer det os læsere til ikke bare et spændende sted, men også et sted og en natur der spiller aktivt ind i bogens forløb.
Bogen er relativt set ikke på så mange sider. Dejligt – og måske derfor er spændingen intens hele vejen frem til slutningen.
Hvad der er sket, inden teambuldingturen førte kvindegruppen og en gruppe mænd fra samme firma ind i skoven, hvad der skete de dage, kvinderne for vild og mistede en af deltagerne, hvad der efterfølgende sker, og om sagen hænger sammen med den gamle sag, vil jeg på ingen måde afsløre. Derfor må I selv tage på skovtur med bogen.
Velkommen til en af Australiens nationalparker! Også velkommen til et hensyn med Aaron Falk næste gang, han fører os til Australien.

Bogen får 8 sikre point på min egen blogs krimispændingsskydeskive og 4 hjerter her:

fire krimihjerter

Per Drustrup Larsen  –  Drustrups Bogblog

 

Jane Harper
Skoven
People’s Press, 2018

370 sider

 

Har du læst den? Hvad synes du?