Sommeren 1970 forsvinder en lille dreng fra en tunnelbanestation i Stockholm. En fremmed kvinde hjælper ham op ad trapperne – og væk er han. Mange år senere forsvinder også drengens storebror, Joel Klingberg.

Joels kone henvender sig til Danny Katz, Joels gamle soldaterkammerat, et sprog- og computergeni med en blakket fortid, og beder ham om hjælp. Katz har brug for pengene og går med til at forsøge at finde Joel, men opdager snart, at der er mange hemmeligheder i den rige og mægtige Klingberg familie.

Til sidst har Katz intet andet valg end at tage til Den Dominikanske Republik, hvor grunden til Klingberg-familiens formue blev lagt, til et sted, der er præget af historien, kolonimagten og slavehandlen, af folkelig overtro og vold.

Skyggedrengen er første bind i en serie spændingsromaner med hovedpersonen Danny Katz. Danny Katz er en meget speciel personlighed med en blakket fortid som misbruger og stiknarkoman. Danny er samtidig mere end gennemsnitligt begavet og er i sin tid blevet håndplukket til forsvarets uddannelse af sprogofficerer med udstationering på ambassader rundt om i verden.

Katz er pt. ude af sit misbrug – han har fået hjælp af en gammel overordnet og har igen fået styr på sit liv, da han kontaktes af Joels kone, der ønsker hans hjælp til at finde ud af hvorfor Joel pludselig er forsvundet.

Poitiet har lukket sagen, da de mener at Joel er forsvundet af egen fri vilje – men det er da lidt mærkeligt at først Joels bror forsvinder, at begge hans forældre dør i en mærkelig ulykke der dog lukkes med “mærkatet” selvmord.

Nu er Joel pludselig også forsvundet uden at have efterladt sig et eneste spor, og hans kone er sikker på at han ikke er forsvundet frivilligt.

Kan Danny opklare hvad der er sket med Joel? Han indvilliger i at gøre et forsøg og trækkes selv helt ind i begivenhedernes kerne, hvor han bliver dybt involveret i en sag der viser sig også at trække tråde tilbage i hans egen fortid.

Jeg er ovenud begejstret! Det er min første Carl-Johan Vallgren thriller – men der går ikke længe inden jeg kaster mig over den næste.

Skynd dig at skrive den på din sommerlæseliste!

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?