skyggenbagdig

Forlagets beskrivelse: Kriminalinspektør Kristoffer Bark leder af en lille gruppe politifolk, og de har fået til opgave at opklare en henlagt sag: en folkeskolelærer og enlig mor, Emelie Kartman, forsvandt for ti år siden, og blev efterfølgende fundet på bunden af en sø i en makaber tilstand.

Det bliver hurtigt tydeligt, at den tidligere efterforskning er fuld af mangler. Emelie modtog trusler inden sin død, som der aldrig blev fulgt op på. Og da Kristoffer Bark kommer i kontakt med sin sygemeldte kollega, Sara Bredow, indser han, at hun har været udsat for lignende chikane. Er moderen på jagt efter et nyt offer?

Skyggen bag dig er andet bind i Anna Janssons krimiserie, som udspiller sig i hendes egen hjemby, Örebro. En historie om magt og manipulation, frygt og utilstrækkelighed. En skræmmende skildring af, hvordan et liv kan blive splittet ad.

Anne Maries anmeldelse:

Har du brug for en bog der får stort set alle dine følelser i spil og får dig til at sidde yderst på stolekanten, så skal du læse “Skyggen bag dig”. Vi følger Kristoffer Bark i efterforskningen af en gammel mordsag, men efterhånden som de dykker ned i Emilies sag, finder de uhyggeligt mange ligheder med deres sygemeldte kollega, Sara Bredow som oplever trusler, anonyme anmeldelser om børnemisrøgt og decideret chikane på forskellige fronter. Saras liv er vendt helt på hovedet og hun er så langt ude at hun begynder at tvivle på de ting hun oplever. Hvad er sandt og hvad er falsk….

Efterforskningsteamet får virkelig deres sag for og de skal arbejde hurtigt, hvis Saras liv skal reddes. Jeg er virkelig blevet glad for serien om Kristoffer Bark og det er virkelig et godt plot som hænger fint sammen.

Jeg sad på kanten af stolen stort set hele vejen og glæder mig derfor vildt til nr. 3. Hvis I er fan af serien om Maria Wern, som Jansson også er ophavskvinden til, så har I noget at glæde jer til. Jeg giver 4 hjerter og håber på endnu mere spænding i efterfølgeren.

fire krimihjerter

Udkom 28. oktober 2021

Forlag: Peoples

Har du læst den? Hvad synes du?