Forlagets beskrivelse.

15-årige Ellen Savinger har været væk i tre uger. Sam Berger frygter, at den forsvundne pige er blevet offer for en seriemorder, men hans kolleger ved Stockholms Politi vil ikke lytte: uden et lig er der intet at efterforske.

I “Skyggezone” kommer Sam i kontakt med den mystiske Nathalie Fredén, som viser sig at have en uventet indsigt i sagen.

Da en historie med uhyggelige forgreninger til Sam Bergers eget liv toner frem, bliver jægeren pludseligt gjort til den jagede. I skyggezonen venter en sandhed, som alt for mange har interesse i at skjule.

Arne Dahls overraskende kriminalroman “Skyggezone” er første bind i serien om Sam Berger.

 

Min anmeldelse:

Af en eller anden uforklarlig grund har Arne Dahl, A-teamet og jeg aldrig været et godt match. Jeg har prøvet til af flere omgange, men har altid måtte melde pas. Bøgerne er for tunge, sproget direkte kedeligt og handlingen dermed for tam. Derfor havde jeg meldt Arne Dahl ude, da jeg pludselig alligevel sad med en af hans bøger i hånden.

Det var bagside beskrivelse, der vakte min nysgerrighed, og jeg besluttede, at Arne Dahl skulle have en sidste chance.

Denne beslutning er jeg ret glad for. Efter at have bøvlet lidt med begyndelsen af bogen, som lige er lidt forvirrende, blev jeg helt opslugt.

Dahl har ramt en fuldtræffer, både med de to hovedpersoner Sam Berger og Molly Blom, som er helt almindelige efterforskere uden overdrevne fantastiske færdigheder, men også med resten af persongalleriet, som er interessante og nærværende.

Selve plottet er genialt, selv om vi faktisk måske kender morderens identitet en stor del af bogen. Dahl har denne gang en skrivestil og et sprog, der holder tempo og spænding til sidste side. Egentlig også længere, da jeg stadig spekulerer på de uafklarede spørgsmål, og er ved at digte videre på slutningen, der er så overraskende, at jeg nu er på pinebænken til efterfølgeren er på gaden.

En skøn overraskelse fra Arne Dahl, der nu har mig som en kommende læser af hans bøger om Sam og Molly.

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?