Forlagets beskrivelse:

Axel Steen er blevet gift og har fået nyt job som sikkerhedsrådgiver i en investeringsbank. En medarbejder har snydt, og Axel skal sørge for, at manden bliver afskediget uden myndighedernes indblanding. Det sætter gang i en fatal kæde af begivenheder i en verden, hvor penge er gud, og Axels sans for retfærdighed bliver sat under pres som aldrig før.

Krigen i Syrien er på sit højeste, og flygtningene strømmer ind over grænsen. I Urbanplanen bliver en ung indvandrer med banderelationer fundet myrdet, og Vicki Thomsen skal opklare sagen i et miljø, hvor intet er, som det ser ud, og ingen vil tale med politiet. Hun kontakter sin gamle ven og mentor, Axel Steen, som kendte den dræbte, men Axel har klippet alle bånd til sit gamle liv.

Jesper Stein
Solo
Politikens Forlag, 2018

405 sider

Bogen er anmeldt af både Betina Nielsen og Per Drustrup Larsen

____________________________

Betina Nielsens anmeldelse:

Meget kan man sikkert sige om Jesper Stein, men én ting vi alle kan blive enige om er, at han er fabelagtig til at skrive krimier. Siden hans første bog om Axel Steen “Uro” bogstavlig blæste mig omkuld, har han sprøjtet den ene perle efter den anden ud, til stor glæde for os fans.

Nu er vi så nået til nummer seks bog i rækken, hvor Axel afprøver sit nye arbejdsliv som sikkerhedsrådgiver, men også som “almindelig” familiemenneske. Ja, og kender man Stein, ved man, at det ikke kommer til at gå, som planlagt. Axel er efterforsker til fingerspidserne og hans nye arbejde bliver lynhurtigt blandet ind i de miljøer og personer, han var en del af, da han var efterforsker. Axel er som skabt til at håndhæve loven på sin egen facon og han kæmper kampene både for ofrene men også for sig selv. I dette her tilfælde har det store omkostninger for Axel, at han ikke kan holde næsen for sig selv.

Jesper Stein tager altid højaktuelle emner op i sine bøger og “Solo” er ingen undtagelse. Han er mester i at formidle sit budskab, samtidig med man får en god krimihistorie, med en hovedperson, man ikke kan andet end at elske.

Jeg er vild med “Solo”. Den giver mig noget af den samme oplevelse, jeg oplevede med “Uro”, som indtil nu, har været min yndling i serien.

Tak til Jesper Stein for endnu en på opleveren fra en hardcore krimifan.

Fem krimihjerter

_________________________

Per Drustrup Larsens anmeldelse:

Bogen er den sjette i serien med Axel Steen som hovedperson, og jeg har med stor fornøjelse læst alle de forrige, hvoraf jeg har anmeldt de fire – senest “Papa” HER.
(Rækkefølgen i serien er 1: Uro – 2: By, bye blackbird – 3: Akrash – 4: Aisha – 5: Papa.)

Derfor var jeg også fuld af høje forventninger, da jeg fik denne seneste bog i hånden. Og jeg må med stor læseglæde fortælle, at mine forventninger på alle måder blev opfyldt.

Jesper Stein har igen fortalt en spændende, actionfyldt, relevant og aktuel historie, hvor de bærende hovedpersoner – især Axel Steen – og deres personlige problemer og moralske dilemmaer ikke dominerer historien, men tværtimod får de bagvedliggende konflikter og dramaer til at stå stærkere.

Det fungerer rigtigt godt at lade Axel Steen gå solo, forlade politiet og lade ham ansætte i det private, for at han på den måde kan prioritere sin kriseramte familie og det nye skrøbelige ægteskab. Selv mindre erfarne læsere af serien må fra begyndelsen være klar over, at Steen i jakkesæt og i tjeneste for storkapitalen har dårlige chancer for succes, og da hans tidligere kollegas sag med den myrdede indvandrer trækker tråde til Steen, aktiveres hans efterforskningsgen.
Da hans arbejdsgiver samtidig udsættes for både svindel, kidnapning og pengeafpresning, og da han får brug for hjælp fra sine tidligere kollegaer til opklaringen, finder Steen – heldigvis for os læsere – sit gamle jeg frem igen – næsten.

De to sager følges parallelt i krydsklip med skiftende hovedpersoner, og den teknik fungerer her rigtigt godt. Og igen er det tydeligt, at Jesper Stein har herligt skeptisk fokus på PET og deres gerninger.

Så får I ikke mere at vide om handlingen, der holder en konstant stigende spændingskurve, som ender langt oppe på skalaen.

Jeg giver med sikker hånd denne velfungerede, rå, dramatiske og helstøbte krimi 10 sikre point – et rent pletskud – på min egen blogs krimispændingsskydeskive – og 5 krimihjerter her Fem krimihjerter

Per Drustrup Larsen  –  Drustrups Bogblog

 

 

 

Har du læst den? Hvad synes du?