“Sommerfuglen og Stormen” af Walter Lucius

 

I Amsterdamse Bos, Amsterdams storbyskov , er augustnattens mørke for længst faldet på. Imellem træerne løber en afghansk dreng på flugt. Et sæt forlygter lyser op i mørket, inden bilen rammer ham, og dagen efter bliver drengen fundet på en smal skovvej og fragtet til det nærmeste hospital. Her lægger journalisten Farah Hafez tilfældigt mærke til ham, da hun hører ham mumle halvt bevidstløst på dari.  Farahs eget modersmål. Men drengens skæbne berører hende så dybt, at hun beslutter sig for to ting: at beskytte ham og finde ud af, hvad der er sket.

Den beslutning fører Farah og senere hendes kollega Paul Chapelle ind i en sag, der viser sig at være meget større end en lille drengs møde ned en flugtbilist. Sammen med efterforskerne Marouan Dina og Joshua Calvino vikles Farah ind i et internationalt forbrydernetværk med politiske tråde, der når fra Saurrevolutionens Kabul over nutidens Johannesburg og Amsterdam og til et terrorramt Moskva. Sommerfuglen og Stormen er første bog i serien om journalisten Farah Hafez og er en hæsblæsende kompliceret thriller, men også en fortælling om forrådte idealer og om at miste dem man elsker.

Anna-Luisas anmeldelse;

Jeg elsker bogen der både fortæller en vigtig historie og underholder mig fra start til slut.

For første gang i lang tid er jeg blevet blæst fuldstændigt bagover af en bog. Nu hvor jeg har læst sidste side føler jeg mig tom.

Jeg er betaget af den smukke, unge, idealistiske Farah – Jeg begræder hendes historie, som desværre nok er virkelig for mange andre børn i nutidens krigshærgede verden med mange børn på flugt.

Jeg overvældes af den smukke fortælling forfatteren har begået med Sommer fuglen og Stormen.

Farah er ung og smuk – hun er journalist og en af de bedste kvindelige kampsportsudøvere i Holland. Hun har netop sendt sin modstander i en finalekamp på skadestuen og befinder sig i modtagelsen for at spørge til denne, da hun ser en lille dreng ankomme. Forslået og meget ilde tilberedt gribes hun af synet og kan ikke løsrive sit blik fra drengen. Derfor måske mere ser end hører hun at drengen hvisker noget, hun nærmer sig, da hun hører han taler dari. Hendes modersmål. Farah tolker for lægerne og tager hjem da drengen køres på operationsstuen, men hun kan ikke slippe ham.

Drengen var klædt i pigetøj og smykker og Farah får straks mistanke om at han har været brugt til Bacha Bazi. En ældgammel afghansk tradition hvor små drenge bruges som dansepiger og misbrugt af mænd. Hvor kommer drengen fra? Hvorfor var han helt alene i den store skov?

Spørgsmålene er mange og den lille dreng holdes i koma og kan ikke svare på dem. Farah beslutter at undersøge sagen nærmere og undersøger derfor sagen på egen hånd sideløbende med politiets efterforskning, men ingen havde kunne forestille sig hvilken hvepserede de stikker hånden i da de involverer sig i efterforskningen af drengens fortid og skæbne.

Storslået. Sofistikeret. Smuk.

 

Fem krimihjerter @annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?