Forlaget siger: Sort monsun er en medrivende thriller om sorg, traumer og kyniske magtkampe.

Efter en personlig tragedie rejser den tidligere udenrigskorrespondent Cathrine Birklund til Bangkok. Hendes plan er at gemme sig, og Thailand er det perfekte sted at forsvinde – tror hun. For da Cathrine møder sin gamle veninde Pim, bliver hun i stedet involveret i en mystisk sag om en forsvunden ambassadørdatter.

Historien viser sig at have betændte politiske rødder, og pludselig står Cathrine midt i en diplomatisk krise mellem to gamle kongeriger. Hun må opklare sagen, men hendes egen sikkerhed er i fare, og de dæmoner, hun forsøger at flygte fra, truer stadig med at indhente hende.

Christina Lund (f. 1980) er uddannet journalist og har læst Sydøstasienstudier på Chulalongkorn Universitet i Bangkok. Hun har i en årrække boet og arbejdet i Sydøstasien. I 2012 udgav hun den dokumentariske fortælling Ashins forår, der var nomineret til Den Lille Cavling. Sort monsun er hendes skønlitterære debut.

Anmeldelse:

Sort Monsum er Christina Lund’s debut roman og hvilken en af slagsen. Den er så medrivende, at siderne vender sig selv og før du ved af det, er du desværre igennem bogen og kunne sagtens have læst 200 sider mere for alt er så godt beskrevet, at man næsten kan lugte, smage og føle Thailand, mens man læser. Plottet er godt gennemtænkt og jeg havde flere bud på, hvordan det hang sammen, før tiøren til sidst faldt og puslespillet blev lagt.

 

Hovedpersonen er Cathrine Birklund en journalist, som man vist roligt kan sige har set bedre dage, men det gør, at man kan mærke hende og bare håber for hende, at det kommer til at gå godt. Det er sådan en karakter, der kommer ind under huden på en og som man på nogle punkter kan genkende sig selv i og det gør, at man får mere og mere lyst til at kende hende.

 

Sort Monsun er første del af en trilogi og jeg er glad for, at man ikke skal slippe Cathrine Birklund for hold k…, hun er et spændene bekendtskab.

 

Hvis du mangler en bog til sommeren, er dette helt klart et  fantastisk bud.

Fem krimihjerter

 

 

 

 

Har du læst den? Hvad synes du?