Forlagets beskrivelse: Christian Porsing er rejst til Berlin for at hjælpe Sigga Freitag med hendes næste bog – og for selv at lære at læse de mentale spor på et gerningssted. En dag bliver han opsøgt af en svensk journalist, der beder om hjælp til at finde pigen Ineke, der blev bortført som 9-årig i 2012. Nu er et brev, angiveligt skrevet for ganske nylig og af pigen selv, dukket op på en legeplads i en forstad til Göteborg.

Da Christian og Sigga ankommer, indleder svensk politi en række razziaer i byens betændte underverden, og snart er byen på kogepunktet. Christian og Sigga må kæmpe med et genstridigt politi, en sensationslysten presse samt finde ud af, hvem og hvad de er for hinanden, hvis de skal finde Ineke i tide.

Kan Christian kan få styr på sine følelser inden selvtægt og offentlig lynchning bliver dagens orden? Og hvad betyder den skygge, der synes at følge Sigga, hvor hun går og står?

Station Z er 2. bind om den danske politiassistent Christian Porsing og den tyske profiler Sigga Freitag.

Anne Maries anmeldelse: Jakob Melander er en af mine yndlings krimiforfattere og jeg elsker at gå i gang med en ny serie. Og den nye serie om Sigga Freitag og den danske politiassistent Christian Porsing skuffer ikke.

Serien er lavet som en Mofibooriginal og jeg lyttede til den første – Sarons rose. Det er nyt for mig med lydbøger, da jeg altid har elsket den fysiske bog, men også fordi jeg er ALT for god til at falde i søvn når nogen læser højt for mig. Men det var en fornøjelse at høre bogen blive læst højt, imens jeg gik en god lang tur. Så lydbøger skal klart være en del af mit læseliv – især når jeg kan være aktiv imens jeg hører en god bog.

Bog nr. 2 – Station Z – har jeg læst som almindelig bog, og det er altid en fornøjelse at lære et nyt makkerpar at kende og Melanders skrivestil er lige mig. Rimeligt ligetil og dialogen imellem Sigga og Christian virker troværdig.

Station Z fører os til Tyskland hos Sigga, men videre til Sverige hvor Christian involvere ham og Sigga i opklaringen af en over 10 år gammel kidnapningssag af et søskendepar. Christian får sin sag for – både med det svenske politi, journalister og

Det er et spændende univers Melander fører os ind i, da politiarbejdet i denne serie bliver lidt mere “diffust”, men på den gode måde – det er befriende at læse noget der ikke er så håndgribeligt, og får mig til at tænke og fundere over tingene.

Sigga er virkelig et spændende bekendtskab, men også utrolig irriterende. Faktisk har jeg været irriteret på hende i halvdelen af bogen – den sidste halvdel og jeg kan ikke vente på nr. 3 så jeg kan finde ud af HVORFOR hun er som hun er. For nøj hun trykker på knapperne – og Christian kæmper med en meget tilknappet Sigga som ikke lukker ham ind og stort set ikke svarer på hans – rimeligt – basale spørgsmål. Det giver spændinger imellem dem og vi slutter på en måde lidt uforløst…. men så kan vi jo glæde os over at Jakob Melander er i gang med nummer 3 i serien.

Jeg giver Station Z fem hjerter. Her er virkelig spænding, grusomhed og forventning for fuld udblæsning.

Det er en rigtig god sommerkrimi – lyt eller læs den på Mofibo, køb den hos boghandleren eller lån den på dit lokale bibliotek.

Fem krimihjerter

Udkom på Peoples 16. juni 2022

Mofibooriginal

Har du læst den? Hvad synes du?