ANNA-LUISAs ANMELDELSE

Nora Sand er rejst til Thailand for at træne kickboksning og få de hjemlige problemer lidt på afstand, da hun hører om et voldsomt drab hjemme i England. Snart sender avisen Globalt hende til den lille provinsby Toppingham, hvor en politimand er blevet brutalt halshugget med en krumsabel. En videooptagelse er lagt på nettet, og alt tyder på terror. MEn efterhånden som Nora graver dybere i sagen, opdager hun, at byen gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed, som selv myndighederne gør alt, hvad de kan, for at dække over. En hemmelighed, som nogen er parat til at slå ihjel for – igen og igen.

Nora er alene i Thailand for at få hverdagen lidt på afstand. Hun træner kickboksning, og ved et tilfælde får hun tildelt en træningsmakker som også er fra England. En dag foreslår han en øl på den lokale pub efter træning, så Nora kan møde hans kæreste, som er med i Thailand, for at dyrke yoga.

Da Nora ankommer til pubben får hun øje på Breaking News hjemmefra på liveskærmen i lokalet. En mand er blevet brutalt halshugget, og det ligner terror. Det viser sig at hendes træningsmakker kender den dræbte mand, der var kollega med hans bror. En højtstående politimand med et blakket ry.

Nora tager kontakt hjem til avisen og sendes til Toppingham, hvor hun skal dække sagen. Men ikke alt er som det ser ud til ved første øjekast.

Avisen har økonomiske problemer, og Nora må derfor undvære Pete og nøjes med en lokal fotograf – det viser sig dog at være en god løsning, da Nora senere får brug for hans hjælp som stedkendt lokal.

Nora får gravet sig ned i et spind af hemmeligheder i den lille by, hvor alle åbenbart ved at der foregår noget under overfladen, men ingen fortæller om det.

Byen leger nærmest stilleleg.

Måske Lone Theils bedste krimi til dato – og det siger altså ikke så lidt.

Jeg slugte bogen på ingen tid, og jeg er vild med den.

Den fortæller ikke bare en historie, den beretter samtidig om et niveau af teenagegraviditeter i Storbritannien, der stikker helt af fra det øvrige Europa, og nærmere ligger på højde med tallene for Malaysia, Tonga, Libanon og Kiribati, som måske ikke er lande vi ellers sammenligner UK med.

DET synes jeg er mega interessant, og jeg bliver nysgerrig på historien bag dette.

Hvis du kun må ønske dig en bog til jul i år – skal du ønske dig denne.

 @Annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?