Stuart MacBride: Hilsner fra de døde

Forlagets beskrivelse:
Medierne kalder ham Birthday Boy. Han har kidnappet piger i mange år, altid lige inden deres 13-års fødselsdag. Hvert år sender han et fødselsdagskort til deres familier, et fødselsdagskort som viser, hvordan han langsomt torturerer pigerne til døde.

For fem år siden forsvandt kriminalbetjenten Ash Hendersons datter Rebecca. Et år senere modtog han det første kort. Men Ash har ikke fortalt nogen om Rebeccas fødselsdagskort. For hvis nogen opdager det, bliver han fjernet fra efterforskningen, og han har ofret for meget til bare at give op, inden han har givet Rebeccas morder det helvede, han fortjener.

Min anmeldelse
Uden at afsløre for meget kommer her lidt mere om bogens plot: Som sagt er kriminalbetjent Ash Hendersons ældste datter på 12 forsvundet, 5 år før bogen foregår. Da Ash yngste datter i begyndelsen af bogen også forsvinder, bliver sagen ekstra intens, og Ash bruger alle lovlige og ulovlige midler i kampen, der eskalerer og udvider sig til et dramatisk personligt opgør.

En seriemorder med sin helt egen mission og en politimand, der er dybt personligt involveret i sagen og samtidig er alvorligt i fare, samt en historie hvor politichefer og kollegaer har forskellige dagsordner, er et kendt miks. I denne skotske version for alle læsere af krimier og thrillere er mikset særlig grumt og stærkt påvirket af Ash Hendersons intenst personlige engagement i sagen.

Bogen har et spændende plot, der forsynes med twists undervejs, så interessen holdes fanget, og spændingskurven holdes stram og stigende. Det er en barsk og voldsom historie, og Ash er en interessant figur. Samtidig er det oplivende nyt at læse om en skotsk seriemorder i stedet for om de mere almindeligt forekommende fra USA

Jeg giver bogen 8 skydeskivepoint på min egen blog, hvor jeg har anmeldt den sammen med bind 2 i serien HERog den får 4 krimihjerter her på krimifan.dk

fire krimihjerter

Per Drustrup Larsen – Drustrups Bogblog

Læs også mit interview med Stuart MacBride HER

______________

 

Har du læst den? Hvad synes du?