Denne bog er indtil videre anmeldt af både Anna-Luisa Alonso , Jan Findal, Tine Færch og Per Drustrup Larsen. Se anmeldelserne herunder:

En snefyldt decemberdag bliver kriminalassistent Jane Rizzoli kaldt ud til et kloster og finder et blodigt gerningssted, der får det til at isne helt ind i knoglerne. To nonner er blevet brutalt overfaldet inden for klostrets mure, den ene med døden til følge og den anden alvorligt kvæstet.

Umiddelbart er der ikke noget motiv til overfaldet, men under obduktionen af den unger søster Camille gør retsmediciner Maura Isles en chokerende opdagelse, og snart efter bliver endnu et lig fundet, lemlæstet til ukendelighed.

Sammen må Rizzoli og Isles finde forbindelsen mellem de grufulde mord, der trækker tråde til hidtil uopdagede rædsler. Idet gamle hemmeligheder kommer formen dag, bliver Isles draget længere og længere ind i efterforskningen, der pludselig berører hende på en langt mere personlig måde, end hun nogensinde havde forestillet sig.

Synderen er endnu en fabelagtig krimi fra Tess Gerritsens hånd.

Vi følger igen Jane og Maura i deres fælles jagt under opklaringen af en serie særdeles brutale forbrydelser. Med klostret som ramme for de første to overfald introduceres læseren for en hemmelighedsfuld og lukket verden, omkranset af høje mure og låste porte med et indre fyldt af mørke gange, hemmelige rum og stilhed. Hvem kan finde på at dræbe en nonne? Og hvordan i alverden kan man uset have sneget sig ind på en nonne midt om natten i etaflåst kapel i denne lukkede verden? Spørgsmålene er mange og de aldrene nonner nærer en vis mistillid til politiet, især JaneRizzoli, der ikke formår at lægge skjul på sin skepsis over for at nonnerne frivilligt har valgt at dedikere deres liv til en Gud hvis eksistens hun betvivler.

Jane knokler for at opklaresagerne, mentynges samtidig af nye udfordringer på det personlige plan. Der er nemlig sket noget, som har slået den ellersså stålfaste og målrettede Jane ud af kurs. Hun har svært ved at tackle sin situation og alle de tanker det har sat i gang.

Under opklaringen konfronteres Jane uventet med den flotte FBI agent Gabriel Dean – en mand, som har en vis andel af skyld i de udfordringer Der tynger Jane og hun tvinges derfor til at konfrontere sindsro lige frygt. Nemlig frygten for at blive såret.

Der foregår simpelthen så meget på flere plan i denne fortælling, og bogen er helt umulig at lægge fra sig.

Jeg er vild med Tess Gerritsen oghendes uovertrufne næste for spektakulære mord!

Wauw – bare wauw!

Fem krimihjerter

ANMELDELSE AF JAN FINDAL

”Synderen” af Tess Gerritsen

Jentas 2016 – 350 sider

To nonner findes brutalt myrdet i kapellet på et amerikansk kloster. Hvad er motivet til at to kvinder, som lever i afsondrethed, skal slås ihjel?

Motivet kan være meget svært at få øje på, men efterhånden som efterforskningen skrider frem, går sandheden i al sin gru op for retsmedicineren Maura Isles og politiefterforskeren Jane Rizzoli. Hvad, de to finder ud af, er både grufuldt og meget tankevækkende.

Bortset fra den ene af de to dræbte nonner, er nonnerne alle oppe i årene. Gennem efterforskningen får man et glimrende indtryk af livet på katolsk nonnekloster.

Set fra en udenforstående synsvinkel, er det ikke til at forstå, at nogle kvinder er så stærke i deres tro, at de så at sige forsager alt.

Både personerne og de steder, hvor handlingen foregår, er godt beskrevet.

Det, som både Maura og Jane hver især foretager sig efterforskningsmæssigt, virker troværdigt. De er dygtige begge to. Menneskeligt er de temmelig forskellige. Maura er den rolige og eftertænksomme og Jane den pågående og undertiden meget barske.

Begge to har dog problemer med deres kærlighedsliv. Det fylder meget i deres tanker, og så sandelig også i bogen. Efter min mening alt for meget.

Forfatteren Tess Gerritsen er uddannet læge, og det fornægter sig bestemt heller i bogen. Der er meget grundige beskrivelser af både obduktioner og andet lægeligt. Det er for så vidt fint nok, idet det styrker bogens troværdighed, men også her synes jeg trods alt, der er for meget med.

Der er helt bestemt spænding og dramatik i bogen, men jeg synes ikke, den lever op til de tidligere bøger, jeg har læst at Tess Gerritsen.

Tre krimihjerter

 

www.findalkrimiside.dk

 

Tines anmeldelse:

Det er ingen hemmelighed, at jeg er glad for Tess Gerritsens bøger. De plejer at være isende uhyggelige. Denne var også super god og havde sine højdepunkter, men det virker som om forfatteren har lagt mere energi i personskildringerne her, så derfor når vi ikke helt de samme uhyggelige højder, som i de foregående bøger i serien. Og det er egentlig også fint. Når vi ved, at vi har med en lang serie at gøre, så er det rart, at komme tæt ind på livet af hovedpersonerne. Det kommer vi her. Jeg vil dog mene, at der til tider går lidt for meget ”tissekonelitteratur” i den. Unødvendige sex- og parforholdsscener i en krimi, bliver simpelthen langtrukne for mig. Det skal dog siges, at parforholdsdelen, viser sig at have betydning for senere hændelser i bogen. Men alligevel….

Synderen er 3. del i serien om Rizzoli & Isles. Denne gang bliver Maura og Jane, kaldt til et kloster, hvor to nonner er blevet overfaldet. Den ene med døden til følge – den anden er overlevet (måske) ved en fejl. Skal morderen findes indenfor murerne eller er vedkommende sluppet gennem klosterets porte? Under obduktionen gør Dr. Isles en tragisk og temmelig uventet opdagelse. Samtidig dukker et lig op, som er efterladt i en nedlagt restaurant. Liget har fået skåret hænder og fødder af og hvad der er sket med ansigtshuden, skal ikke afsløres her.

På trods af, at Synderen ikke er helt på højde med de to foregående bøger i serien, så er den alligevel en virkelig god bog. Plottet er ikke voldsomt twisted eller uhyggeligt, men det var alligevel overraskende og flere steder trak det da også lidt i mine tårekanaler. Spændingen fejler ikke noget og jeg kan godt lide, at der hele tiden er gang i efterforskningen. Der er ingen hovsaløsninger og enderne bliver bundet fint sammen til sidst.

Kunne jeg give 3½, havde den fået det, men nu får den lov at snige sig op på fire krimihjerter, fordi jeg trods alt var ret godt underholdt 🙂 

fire krimihjerter

Tine – Team Krimifan og Frk. Tines krimitanker

 

ANMELDELSE AF PER DRUSTRUP LARSEN

Forfatterens baggrund som læge sætter sit præg på bogen med de detaljerede beskrivelser af obduktioner samt anatomiske forhold, og beskrivelsen af seriens retsmediciner, Maura Isles – af kollegaer også kaldet “Dødens Dronning” – passer rigtigt godt på fotografiet af forfatteren.

Efter en kort prolog fra ligbål ved en forladt kemisk fabrik i Andhra Pradesh i Indien, skifter scenen til Boston, hvor to nonner bliver fundet dræbt i klostrets kapel. Isles og hendes makker, kriminalbetjenten Jane Rizzoli, går i gang med opklaringen, der afdækker voldsomme og uventede forhold, hvor også et andet og skamferet lig viser sig at spille en central rolle.

Samtidig med krimihandlingen dukker begges tidligere kærester op igen i byen og midt i begivenhederne. En stor del af bogen ender med at være om Isles og Rizzolis forhold til dem i særdeleshed og til parforhold i almindelighed. Selv om de på forskellig vis er involveret i sagen, fylder beskrivelser af og samtaler om kærligheden efter min smag uforholdsmæssigt meget i bogen og tager fokus og drive fra plottet, som er interessant og spændende.

Tess Gerritsen fortæller hele historien detaljeret, så en scenograf eller instruktør vil have nemt ved at skabe rammerne for en film, og vi læsere får vi også stof til mange indre billeder, så både rammerne og handlingen står helt klart for os. Det fungerer godt i Gerritsens hænder, og skaber den rette stemning for læsningen og indsigt i miljøerne.

Der er kommet i alt 4 bøger i denne serie af Tess Gerritsen på dansk. De 2 første i serien hedder ‘Kirurgen’ og ‘Lærlingen, og ‘Synderen’ er nummer 3. Desuden er der udgivet ‘Dø igen’, som er bind 11 i serien. Bind 4-10 er ikke udgivet på dansk (endnu). Desuden udkom en af forfatterens enkeltstående bøger, ‘Iskold høst’, i en bogklub i 1998.

I serien mangler jeg kun at læse ‘Lærlingen, men jeg tror, jeg holder pause og ser, hvordan den næste i serien er. Den må gerne være strammere komponeret end ‘Synderen’ mht. spænding.

Tre krimihjerter

Drustrups Bogblog

Har du læst den? Hvad synes du?